Akupresszúra és fülmag

Ha szenved a függőségtől, a vágytól vagy a nem kívánt szokásoktól, az akupresszúra a fülmagok használatával lehet számodra. A hagyományos kínai orvoslás vagy a TCM ilyen formájá- ban a szakember elhelyezi a vakcina növényi apró magvakat a fülben levő kulcsfontosságú pontokra, és ragasztja azokat a helyén. A magok megnyomása ösztönzi a kapcsolódó pontot, és képes lesz arra, hogy segítsen csökkenteni a cravingeket, amikor felmerülnek. Ez a gyakorlat nem helyettesítheti a hagyományos orvostudományt.

Elmélet

A TCM szerint a fülnek olyan akupresszúrás pontok vannak, amelyek megfelelnek a test minden egyes részének. Ha stimulál egy pontot, a qi zökkenőmentes és bőséges áramlása vagy a létfontosságú életenergia visszatér a kapcsolódó szervhez vagy területhez, lehetővé téve a gyógyulást. A fülmagok önmagukban vagy akupunktúrával vagy test akupresszúrával kombinálva használhatók számos tünet kezelésére, és könnyedén támogathatják fogyásukat vagy a dohányzás megszüntetésére irányuló erőfeszítéseiket, vagy segíthetnek a szenvedélyek leküzdésében, a Soft Touch Akupunktúra.

Jellemzők

A vakcina növény magjai olyan apróak, hogy pontosan egy nyomási ponton ülnek. Ez a funkció azért fontos, mert a fül tele van nyomáspontokkal, és könnyű elérni egy olyan pontot vagy pontokat, amelyek körülveszik azt, amelyet ösztönözni kíván. A Vaccaria ugyancsak működik, hogy megnyugtassa a vért, megnyitja a test energiaszakaszait és meggyorsítja a gyógyulást, a Yin Yang House honlapján. Számos vakcina vetőmag termékhez ragasztószalag kerül forgalomba minden egyes vetőmaghoz az egyszerű használat érdekében.

Kutatás

A fül-akupresszúra csökkentheti a függőséget okozó anyagok sóvárogását, mégpedig fokozottabban és nagyobb mértékben, mint a szokásos orvosi ellátás, egy Satya Krishnan és Xiaowei Tian 2006 New York-i Állami Egyetem Egészségtudományi Tanszékének tanulmányában, az Alternative Therapies című folyóiratban Az egészségügyben és az orvostudományban. A vizsgálat résztvevői, akik átlagosan 14 éve használták a gyógyszereket, hetente egyszer hat hónapig kaptak akupresszúrát a páciensek kezelésének ideje alatt. A fül akupresszúrája jelentős pozitív hatást gyakorolt ​​a pszichológiai szorongásra, a kábítószer- és alkoholfogyasztásra és a cravingekre.

szempontok

A TCM célja az egész személy kezelése, nem csak tünet. A fülmagok használata mellett gyorsíthatja a fejlődést azáltal, hogy figyelembe veszi azokat az érzelmi vagy fizikai stresszorokat, amelyeket szenved. A legtöbb TCM gyakorló érzelmi és fizikai tüneteket lát, ugyanazon érme két oldalán. A megoldatlan érzelmi problémák felszabadításában az akupresszúra megszünteti a fizikai tünetekhez gyakran járó feszültséget, állítja Michael Reed Gach, az akupresszúciós intézet igazgatója, Kalifornia, Berkeley, az “Akupresszúra az érzelmi gyógyításért” társszerzője. Az érzelmi szokások megváltoztatása és a rutin igénybevétele kevésbé stresszes módon segít a fülgyulladás hatékonyabb kezelésében.

tippek

A fülnyomás pontok rendkívül nehézek a helymeghatározáshoz. Habár fülmagvakat vásárolhat személyes használatra, a legjobb, ha hatékonyan használja őket, hogy konzultáljon a TCM szakemberrel. Az akupunkturisták és az akupresszúra-terapeuták képesek arra, hogy fülmagokat helyezzenek el és útmutatást adjanak a használatukhoz. A TCM szakember teljes diagnózist is adhat Önnek, valamint tippeket arról, hogyan állíthatja be étrendjét és szokásait a testtípushoz.