A jégkorong játékosainak testjellemzői

A jégkorongos játékosok a fizikai szívósságukról, a sérülésekkel, a korcsolyázási képességgel és a tehetséggel küzdő csatákra való hajlandóságról ismertek. Azok a játékosok, akik el tudják érni a sikereket és továbbléphetnek, erős és rugalmas testekre van szükségük. A játékosoknak olyan méretűeknek kell lenniük, hogy megakadályozzák a lövéseket és a gyorsaságot, hogy a támadást felhajtják, amikor megszerezzék a korongot.

Testzsír

A jégkorong-játékosoknak a legmagasabb szintű kardiovaszkuláris állapotban kell lenniük ahhoz, hogy hatékonyan játszhassanak a játékon. A jégkorong energiaigényes, míg a játékos 30 másodpercig 2 percig a jégen van. A magas zsírtartalmú játékosok hátrányba kerülnek, és lassulnak a váltás és a játék késői szakaszában. A játékosoknak testtömegüket 6 és 12 százalék között kell tartaniuk. A “modell” megjelenés nem szükséges, de a hasi izmoknak láthatónak kell lenniük.

Védők

Bár nincsenek szabályok és szabályok a játékosok magasságára, súlyára és méretére bármely pozícióban, a védők a magasságból, a hosszú karokból és az erős keretekből profitálhatnak. Egy védő, aki több mint 6 méter magas, olyan méretű, hogy elrendezze és megakadályozza az ellenfél lövését, és egy korongtartót szállít a táblákba, valamint az erejét, hogy vegye el a korongot és elkezdje játszani az ellenkező irányba. A kisebb védekező játékosok akkor is ügyesek lehetnek, ha a korongot hordják, vagy felhúzza a jeget, de kemény időre van szükségük a nagyobb játékosok elleni küzdelemben. “Mindig biztonságban érzed magad, ha nagyobb játékosod küzdesz a korongon,” mondta korábbi NHL játékos és az NBC elemzője, Ed Olczyk. “Ez különösen igaz a védekezésre.

Csatárok

Nincs előre meghatározott testtípus a továbbításhoz. Az erősebb testtel rendelkező játékosok jobban képesek elszaladni és továbbmenni, de a kisebb és gyorsabb játékosok a játék történetében a legsikeresebb játékosok közé tartoznak. Yvan Cournoyer például az NHL történetében a legveszélyesebb játékosok és leggyorsabb korcsolyázók közé tartozott. Cournoyer 1964 és 1979 között játszott a Montreal Canadiens számára és 428 gólt ért el. 5 láb, 7 cm és 172 lbs., Cournoyer nem vágott egy impozáns figurát a jégen. De gyorsasága és agilitása a “The Roadrunner” becenevét szerzett neki, és mindig számolni lehetett velük, amikor a csapatának szüksége volt rá. A nagy és erőteljes előremenetek saját előnyöket hoznak létre, és ennek eredményeképpen kaphatnak helyet. Boston Bruins szélső Milan Lucic használja a 6 láb 4 hüvelykes, 220 lb. Hogy túlélje és megfélemlítse azokat, akik megpróbálják elérni az utat.

kapusok

Amíg a kapusok számos méretben sikeresek voltak, a hivatásos cserkészek az 1990-es évek közepe óta kedvezőbb helyzetben vannak a nagyobb kapusoknál. A nagyobb kapuk több hálóval fedhetik le a keretüket, és ha kiváló gyorsasággal és kiváló technikával kombinálva kapnak előnyöket a kisebb kapusoknál. Ez nem jelenti azt, hogy a gyors kapusok, mint Dominik Hasek és Tim Thomas, nem tudnak magasabb szinten játszani a hálóban, de az egy hüvelyk feletti, 6 láb magasak egy hasonló tehetségű kapus számára előnyöket jelentenek egy kisebb versenytársnál.