Tud bizonyos gyümölcsök és zöldségek segítenek a bőre jól néz ki?

A gyümölcsök és a zöldségek nem csak ízűek, de ezeknek az ételeknek a táplálékhoz történő hozzáadása kedvező hatással lehet a bőrödre is. Fedezze fel a növényi alapú ételeket, amelyek vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal vannak feltöltve, hogy segítsenek feljavítani, javítani és fenntartani a bőrt. Élvezze ezeket az ételeket kedvenc ételeivel vagy snackjével, vagy használja őket, hogy saját bőrápolási termékeket készítsen.

Egyebek zöldségeket, hogy segítsen a bőrének egészségesnek lenni. A regisztrált diétautó, Joy Bauer szerint a C-vitamin kollagént termel, hogy megőrizze bőrét, és megóvja a bőr sejtjeit a szabad gyökök káros hatásaitól. A C-vitamin jó forrásai közé tartozik a hüvelyes borsó, a brokkoli és a paprika. Adjunk hozzá spenótot és svájci csínyt az étrendhez, amely az E-vitamin forrása, hogy segítsen védeni a nap ultraibolya sugarai által okozott károktól. A béta-karotin – amelyet az édesburgonyában és a sárgarépában találnak – szintén segíthet védeni a bőrt a napsütés ellen.

A sötét bogyók tele vannak antioxidánsokkal. A Vanderbilt Egyetem weboldalának Colleen Reilly cikke szerint az antioxidánsok védelmet nyújtanak a nap, a szennyezés, a szél és a természet más elemei által okozott károk ellen. Az antioxidánsok segítenek elősegíteni a bőr megjavításának képességét. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma az antioxidánsok szintjét az oxigén radikális abszorbancia kapacitásával, vagyis az ORAC-val állapítja meg. Az áfonya a legmagasabb ORAC-pontszámmal rendelkezik, ezért egy maroknyi áfonyát adjon a zabpehelyéhez vagy a joghurtjához. A magas ORAC pontszámokkal rendelkező bogyók közé tartoznak a málnák, a szeder és a szamóca.

A különféle gyümölcsöknek jótékony tápanyaguk van a bőre számára. A mangó, a narancs, az ananász és a görögdinnye a C-vitamin forrása, hogy segítsen a bőr stabilitásának. Adjunk hozzá paradicsomot a salátához, vagy készítsünk egy friss tál salátát, hogy élvezhessük a gyümölcsöt. A paradicsom a C-vitamin forrása, és fel van töltve likopinnal, amely serkenti a bőr cirkulációját. Az avokádóknak van C-vitaminja, és az E-vitamin forrása.

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása mellett ezeket az ételeket is használhatja, hogy saját arcmasszákat készítsen. Mash 3/4 csésze málna egy teáskanál méz egy maszkot megterhelt antioxidánsok. Készítse elő saját avokádó arcmasszáját az avokádó, az 1 teáskanál méz és 1 teáskanál almás ecet összekeverésével. Vigye fel a maszkot az arcára, hagyja 15 percig, öblítse le hűvös vízzel, és pattogja le a bőre szárazra.

Táplálócsomagolt zöldségek

A bogyók előnyei

Egyéb gyümölcsök

Gyümölcsalapú arcmasszák