Diétás pirulák és otthoni terhességi teszt

Az otthoni terhességi tesztek és a diétás tabletták nincsenek kapcsolatban egymással, mivel azokat két különböző célra készítik és használják. Mégis, sok nő csodálkozik azon, hogy vajon mit fogyasztanak, beleértve a gyógyszereket, például a diétás pirulákat, befolyásolhatják a terhességi teszt pontosságát. Lehet, hogy attól tartanak, hogy a véráramban alkalmazott étrendi gyógyszerek hamis pozitív vagy negatív eredményt adnak az otthoni terhességi teszten.

Diet Pills

A táplálkozási tabletták olyan gyógyszerek vagy gyógynövények, amelyek elősegítik a fogyás elősegítését, és segíti a diétát. Attól függően, hogy milyen típusú étrend-tablettát vett be, az ilyen gyógyszer elfojthatja étvágyát vagy munkáját, hogy növelje az anyagcserét és biztosítsa, hogy a szervezet gyorsabban égesse meg a kalóriákat. Mások csökkentik a szervezet zsírfelszívódását, mivel zavarják a lipáz enzimet, amely segíti a zsír emésztését. A táplálkozási tabletták mind over-the-counter, mind OTC, és recept formájában jönnek, és a hatékonyság szempontjából eltérőek. Biztonsági szempontból is eltérőek, és sokan mellékhatásokat, például emelkedett vérnyomást és ideiglenes bél inkontinenciát okozhatnak.

Kezdőlap Terhességi tesztek

Az otthoni terhességi tesztek meghatározzák, hogy egy nő terhes-e a humán korion gonadotropinnal vagy HCG-vel kezelt hormonnal a vizeletben. Ez a hormon, amelyet általában a terhességi hormonnak neveznek, rendszerint csak jelentős mennyiségben van jelen, ha egy nő terhes. Mindegyik terhességi tesztnek azonban más érzékenységi szintje van. Ez azt jelenti, hogy csak akkor lehet pozitív, ha a nő 50 ml / ml vagy annál több HCG-t kap vizeletében, míg mások úgy tervezték, hogy észleljék a terhességet, mielőtt egy nő elszalasztaná a periódust és 20 mIU / ml koncentrációt észlelne.

Teszt eredmények és étrend-kiegészítő tabletták

Általában a diétás pirulák alkalmazása nem befolyásolja az otthoni terhességi teszt eredményeit. Ezek a vizsgálatok csak a HCG jelenlétének vizsgálatára szolgálnak, és a legtöbb diétás pirula nem tartalmaz hormont. Ha a diétás tabletták vizelethajtó hatást fejtenek ki, és növelik a vizet a szervezetből, akkor a vizeletmintája nem lehet olyan koncentrált, mint a szokásos, és hamis negatív eredményt eredményezhet. Hasonlóképpen, ha HCG-t kap tabletta formájában, ahogyan néhányan a HCG étrend követése során, akkor ezeknek a diétás piruláknak az alkalmazása homályos pozitívumot okozhat otthoni terhességi tesztben.

szempontok

Míg a legtöbb diétás tabletta nem befolyásolja a terhességi teszt eredményeit, az esetek néha befolyásolják a fogamzásgátlást. Ha túl nagy mennyiségű súlyt veszít vagy táplálékkal fosztja meg magát, ez akadályozhatja a terhesség megszakításához szükséges hormonális változásokat. Valójában, ha drámai mennyiségű súlyt veszít és súlyosan alulsúlyozol, szabálytalan menstruációs időszakokat alakíthat ki, amelyek zavarják a fogamzóképességet. Azonban az egészséges táplálkozás és a testmozgás által biztosított biztonságos fogyás növelheti a termékenységet.