Az alma savakat tartalmaz-e benne?

Az alacsony kalóriák és a magas rost mellett az almaban található sav elegáns választást jelent a jó egészség megteremtése és fenntartása érdekében. Valójában az alma gazdag forrása aszkorbinsav és almasav. Az almaecet fermentációján keresztül termelt almás ecet ecetsavat is tartalmaz, ami hozzájárul a termék savanyú ízének.

Apple pH

A pH-skálát – amely 0 és 14 közé esik – különböző anyagok savasságának vagy lúgosságának meghatározására szolgál. Azok a tételek, amelyek pH-ja 0 és 6,9 között van, savasak, míg azok, amelyek pH-ja 7,1 és 14 közé esik, lúgosak. Az adott fajtafajtától függően az alma pH-értéke 3,2 és 4,0 között lehet. Az alma savakat tartalmaz – ami ezt az alacsony pH-értéket tükrözi.

C-vitamin

Az egyik közepes alma körülbelül 8 milligramm aszkorbinsavat vagy C vitamint tartalmaz. Az Országos Egészségügyi Intézetek szerint a felnőtteknek napi 75 és 90 milligramm C-vitamint kell célozniuk. Bár a C-vitamin fontos szerepet tölt be a szervezetben, különösen fontos a sebgyógyulás és az immunfunkció fokozása. A C-vitaminban gazdag táplálék segíthet bizonyos rákos megbetegedések és szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében is, bár több kutatásra van szükség ahhoz, hogy megtudja, milyen jól működik.

Almasav

Az almasav természetesen a szervezetben keletkezik, amikor a szénhidrátok energiává alakulnak, és döntő fontosságú a normális izomfunkció elősegítése szempontjából. Az almasavhiányos embereket bátoríthatják arra, hogy több almát enni, ami az anyag gazdag forrása.

Savak az Apple Cider Ecetben

Az almás ecetet az nyers almák megnyomásával készítik, és lehetővé teszik a kivont juice erjedését. A nyers almákhoz hasonlóan az almasavas ecet gazdag savas forrás – különösen az ecetsav. Az ecetsav ellenőrizheti a vércukorszintet és az inzulin válaszát. Az ecetsav mellett az almaecet ecet citromsavval, tejsavval és almasavval is rendelkezik.