Tudok megszabadulni a kövér lábaktól?

Ha bajod van abban az aranyos cipőben, amelyik oly jól illeszkedik, az első ösztöne lehet az úgynevezett “kövér lábak” miatt. Rendszeres testmozgás és súlycsökkentő program segítségével megszabadulhat a felesleges zsírtól, amit a lábadon hordhat. Azonban ez nem lehet az egyetlen oka a problémának, és fontos, hogy fontolja meg más okokat, mielőtt elkezdené.

Beszéljen kezelőorvosával, ha a lábad “fatter” lett, vagy csak a közelmúltban duzzadt. A lábfejen, a boka és a lábak duzzanata – más néven ödéma – bizonyos gyógyszerek, terhesség, fertőzés, rossz vérkeringés, öregedés és elhízás eredménye lehet. Ha kezelőorvosa azt mondja, hogy a problémája a túlsúlyosság miatt következik be, tegye meg OK-t egy edzésprogram megkezdéséhez, és kérdezze meg azokat a korlátozásokat, amelyek megakadályozhatják a szokásos gyakorlatok elvégzését.

Kezdje a gyakorlást, ideális esetben legalább 150 perc kardiovaszkuláris edzést végez minden héten. Nem csak a kardió segít Önnek a testsúlycsökkenés és a teljes testzsír leégésében, hanem javíthatja a vérkeringést is, ami csökkentheti a duzzanat mértékét ezen a területen. Ha még nem gyakorol rendszeresen, akkor napi 15-20 percet kell elkezdeni, és fokozatosan növelni kell a napi legalább 30 percet, a heti öt napot. A gyaloglás nagyszerű testmozgás a test és az elme számára – és ez a legjobb gyakorlat a lábadhoz, emlékeztet a láb- és bokaforrás weboldalára.

Figyelje figyelemmel a kalóriabevitelét, és vágja le, amikor szüksége van rá. A testsúlycsökkenéshez kalóriahiányt kell létrehozni. Más szavakkal, több kalóriát kell elfogyasztania, mint a szervezeted. A kalóriakövető alkalmazások, például a szakértők vagy a MyFitnessPal weboldal segítségével nyomon követheti azokat a kalóriákat, amelyeket éppen elégetett a testmozgással és a naponta fogyasztott kalóriák számával , Valamint segít a napi kalóriaterv beállításában. Ha úgy találja, hogy napi célját rendszeresen megy át, próbálja meg csökkenteni az adagméreteket és kivágni a cukrokat, a szeszes italokat, a desszerteket és az alkoholt.

Tekintse át újra a lábbeli választását. Ha a közelmúltban megnőtt a testtömege, lehet, hogy megszabadulhat a felesleges zsírból, és újra beilleszkedhet ezekre a cipőkre. Az öregedés azonban az emberek lábainak szélesebbé válását idézi elő, ami azt jelenti, hogy a jól illeszkedő cipők nem feltétlenül megfelelőek. Ez normális, és az egyetlen lehetőség lehet a szélesebb cipők kiválasztása, amelyek megfelelnek a lábadnak és nem okoznak fájdalmat. Ha kényelmes cipőben sétálsz, akkor már nem fogod észrevenni, hogy kövér lábad van.