5 rendszeres edzés előnyei

Rendszeres testmozgás után sok egészségügyi ellátás érhető el. Az Amerikai Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint az amerikai felnőttek több mint 60 százaléka nem kap elég gyakorlást. Az ügynökség azt javasolja, hogy a hét minden napján legalább 30 perc közepesen intenzív aerob gyakorlást végezzenek, mint például a séta vagy az úszás, hogy a rendszeres edzés egészségi előnyeit élvezhessék.

Növeli a hangulatot

A rendszeres testmozgás javíthatja érzelmi és mentális egészségét a stressz és a szorongás csökkentésével. Az edzés serkenti az agyában lévő különböző vegyi anyagokat, amelyek nyugodt és boldogabbak lehetnek. A rendszeres testmozgás segít fizikai formában is, ami növelheti önbecsülését és bizalmát. A rendszeres testmozgás után is segíthet jobban aludni, ami kedvezőbb hangulatot tehet. Ne gyakoroljon túl közel a lefekvéshez, vagy túl energikus lehet, hogy elaludjon.

Javítja a szív- és érrendszeri egészséget

A rendszeres testmozgás fokozhatja a szív egészségét. Az edzés növeli a szív- és érrendszeri egészségeket a vérnyomás csökkentésével, megakadályozza a plakk felépülését az artériáiban és csökkenti a triglicerid szintjét. A fizikai aktivitás szintén úgy tűnik, hogy növeli a magas sűrűségű lipoprotein vagy a “jó koleszterinszint” szintjét a vérben, miközben csökkenti a stroke kockázatát.

Megakadályozza a krónikus egészségi állapotot

A rendszeres testmozgás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát, amely magas koleszterinszintet, magas vérnyomást és magas vércukorszintet jelent. Azok, akik rendszeresen gyakorolnak, úgy tűnik, hogy kisebb a kockázata a mell, a vastagbél, a tüdő és az endometriális rákos megbetegedések, a CDC jelentések, és az Arthritis Alapítvány szerint a rendszeres testmozgás segít megelőzni vagy kezelni az ízületi gyulladást is.

Elősegíti az egészséges súlyt

A rendszeres testmozgás programja kulcsfontosságú a súlycsökkenés és az egészséges testtartás fenntartásához. Ha fogyaszthat több kalóriát, akkor fogyni lehet. A testmozgás segíti a kalóriát, és megőrzi a sovány izomtömegét. A CDC azt javasolja, hogy hetente mintegy 150 perc közepesen intenzív gyakorlatokat hajtson végre, hogy megóvja a felesleges fontokat. Kombináld a rendszeres testmozgást a kalóriafogyasztás csökkentésével, hogy extra fontokat vegyél fel.

A rendszeres testmozgás segíthet a csontok, izmok és ízületek megerősítésében. Lassíthatja a csontritkulás elvesztését, amely csontritkuláshoz vezethet. Az idősebb felnőttek, akik rendszeresen gyakorolnak, szintén csökkentik a csípőtáji törések kockázatát, ha esnek. A testmozgás után növeli a tüdeje erejét, ami azt jelenti, hogy minden szöveted nagyobb mennyiségű oxigént és tápanyagot kap. Ez az oxigénnövelés több energiát ad.

Növeli az erőt és az állóképességet