Versenyképes úszás gyerekeknek

Ha keres egy módot arra, hogy a gyermeket a kanapén levesszük és fizikai tevékenységbe hozzuk, akkor a versenyző úszás elősegíti az edzést, és segíthet a gyermekeknek, hogy az USA Úszás szerint tanulhassanak élethosszig tartó koncepciókat, például jó sportolást. Függetlenül attól, hogy egyéni vagy csoportos tevékenységet folytat, a versenyző úszás segíthet a gyermekeinek abban, hogy célokat határozzanak meg, önbecsülést hozzanak létre és még csökkentsék az elhízás és az elhízás okozta betegségek kockázatát.

Mielőtt gyermeke versenyezhetne az úszással, meg kell dolgoznia az alapokat. A gyerekek az Amerikai Vöröskereszt Tanácsadó Testületének az elsősegélynyújtásról, az akváriumról, a biztonságról és a felkészültségről szóló beszámolója szerint 15-18 hónapon belül elkezdhetik az úszási órákat, amelyek a vízi készenlétet – vagy a víz akklimatizálását és préselését szolgálják. A szülőknek meg kell várniuk, hogy kezdjék meg a formális órákat, amelyek az úszóképzést oktatják, amíg a gyermek legalább 4 éves, jegyzi meg az American Academy of Pediatrics. Ahogy a gyermeke felépíti a formális úszási készségét – a medence feletti és a lazítás felett és a fejét nedvesre emelve – egyre inkább készen áll egy belépő szintű versenyzői bajnokság megkezdésére.

Hacsak a gyermeke nem úszás szupersztár vagy sportos csodagyerek, nem valószínű, hogy elit szinten kezdődik. Az első versenyképes tapasztalatok gyakran előfordulnak a helyi közösségekben vagy az iskolai úszó csapatokban élő gyermekek számára, az USA Swimming szerint. Ha a nyár többet szeretne tennie, mint a nyáron a medence körül, akkor nézze meg a csapatprogramokat, amelyeket a közösségi központ, a helyi rekreációs osztály vagy a terület úszó bajnokság kínál. Az ilyen típusú versenyzői csapatnak magában kell foglalnia a technikára vonatkozó utasításokat, és lehetőséget kell biztosítani arra, hogy barátságos versenyt teremtsenek a hasonlóan idősebb gyermekekkel szemben.

Versenyképes sportként, a bajnokságban vagy a csapatnál való úszás azt jelenti, hogy versenyeznek más gyerekekkel szemben. Gyermeke megkezdi ezt helyi vagy regionális találkozókon. A gyermekek életkorától, bajnokságától és területi területtől függően különböző típusú találkozók léteznek. A közösségi úszási csoportok jellemzően versenyeznek a helyi meghívóban, ahol az Egyesült Államok Úszás szerint 150-1000 gyermek él. Gyermeke szomszédsági csapata versenyezhet más közeli klubokkal, vagy az iskolája más iskolai csoportokba úszhat más rendezvényeken, például freestyle vagy pillangóban. Ahogy a gyermeke a versenyző úszás világában fejlődik, lehetősége lesz arra, hogy részt vegyen nagyobb találkozókon, például az USA úszóövezeteiben. Az országban négy övezet van – Nyugat, Kelet, Közép és Dél -, amelyek ezeknek a mega találkozóknak otthont adnak.

Az úszás olyan sport, amelyet a gyermeke továbbra is gyakorolni tud a felnőtt éveiben. A gyermekek számára versenyképes környezet biztosítja számára a megfelelő stroke technikák kifejlesztését, miközben szórakozás és barátok teremtése, a Greater Dayton YMCA szerint. A versenyző csapat részeként a gyermek is megtanulhatja a kemény munka fontosságát, és lehetőséget kap a pozitív sportolóképesség gyakorlására. Amikor a versenyző egészségét illeti, a versenyképes bajnokság képzése és gyakorlata segít abban, hogy fizikailag illeszkedjen és megtanulja az egészséges életmód értékét.

Smart Starts

Egyszerű bejegyzés

Találkozik a gyerekekkel

Hozz magaddal az előnyöket