Koleszterin és tenger gyümölcsei

Fontos, hogy egészséges szinten tartsa koleszterinszintjét. A túlságosan telített zsírok ételének fogyasztása növelheti a vér koleszterinszintjét, és káros hatással lehet a szervezet egészségére. A tenger gyümölcsei természetesen koleszterint tartalmaznak, de az összegek és hatások nem lehetnek annyira ijesztőek, mint gondolják az emberek. Élvezheti az összes diétás étrendet, és még mindig jó koleszterinszintet tarthat fenn.

Hatások

A tenger gyümölcsei bizonyos típusai pozitív hatással vannak a koleszterinre. A zsíros halak, például a lazac vagy a makréla, növelik a vérben a HDL szintjét. A HDL “jó” koleszterinként ismert, mert a magas szintek segítenek csökkenteni a koszorúér-betegség kockázatát. Más halak, például a szardínia és a tonhal kedvező omega-3 zsírsavakat és alacsonyabb trigliceridszinteket tartalmaznak a vérben is. Az Amerikai Szív Szövetség (AHA) szerint, beleértve a tenger gyümölcseit az étrendben, elősegítheti a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését.

tévhitek

A kagylókat gyakran elkerülik sokak, mert a rossz elképzelés miatt rossz koleszterin szinteket emel. A washingtoni egyetem tanulmánya szerint a kagylók nem jelentenek veszélyt a koleszterinszintre. Ez a tanulmány megállapította, hogy a leggyakrabban fogyasztott kagylók közül néhány – beleértve az osztrigát, rákot, kagylót, garnélarákot és kagylót – nem mutatott bizonyítékot a koleszterin szintjének emelésére. A rákok és a kagylók valóban csökkentették az LDL szintjét (rossz koleszterinszint). A kagylók és az osztriga is csökkentette az LDL-t, miközben növelte a HDL-ket. A halak és a tenger gyümölcsei kis mennyiségű koleszterint tartalmaznak, de egészséges, telítetlen zsírban és alacsony zsírtartalmú zsírokban gazdagok, a zsírfajta, amely általában növeli a vér koleszterinszintjét.

Méret

A tenger gyümölcsei egy egészséges kiegyensúlyozott étrend része. Az AHA azt javasolja, hogy a napi 300 mg koleszterin legfeljebb napi egészséges legyen felnőtteknek. A leggyakrabban elfogyasztott tenger gyümölcstálak nagy része jóval ezen a paraméteren belül van. Például 3 oz. A homár tartalmaz 61 mg koleszterin, 3 oz. A rák 80 mg koleszterint tartalmaz. Jelenleg 166 mg egy adag 15 garnélarák, és 48 mg egy adag öt kagyló. Hat osztriga 58 mg koleszterint tartalmaz, és négy kagylójának adagja kevesebb, mint 34 mg.

Figyelmeztetések és figyelmeztetések

Növelheti a koleszterin mennyiségét a tenger gyümölcseiben azáltal, hogy úgy dönt, hogy elkészíti. A mély sütés, a vaj és a szószok használata növeli a tenger gyümölcseinek koleszterin tartalmát, vagy bármilyen más ételt. Próbáld meg főzni, grillezni vagy sütni a tenger gyümölcseinek elkészítésekor és nagyon kevés olajjal főzni. A legfontosabb az egészséges koleszterin szintjének fenntartása minden táplálékban. Ha túl sok koleszterint tartalmazó tenger gyümölcseit eszik, akkor más élelmiszerek koleszterinbevitelét módosítani kell, hogy ne lépje túl a 300 mg-os ajánlott napi adagot.

Cím

Nincs szöveg

Nincs szöveg

Nincs szöveg

Ez egy Extra szakasz

Ez egy Extra szakasz