Kognitív nyelv és társadalmi fejlődés gyermekeknél

A születéstől kezdve a gyerekek olyan készségeket tanulnak meg, amelyek lehetővé teszik számukra a környezetben való részvételt és feltárását. A kognitív, nyelvi és társadalmi fejlődés minden fázisában megalapozzák a korai tanulás alapjait. A kisgyermekek a csecsemőképességen tanult készségekre támaszkodnak, például a babbling-ról a szókincs alapjára. A készségszerzés sorrendje fontos tényező az egészséges fejlődésben.

Könyvek elősegítik a nyelvi fejlődést

A kognitív fejlődés olyan gondolkodási, tanulási és memória-készségeket jelent, amelyek a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer szerint vannak. A gyermek megtanulja a játékot és az interakciót. Nyelvfejlesztés magában foglalja a nem verbális és verbális kommunikációt. A gyerekek nyelvi készségeket szerezhetnek hangok és gesztusok cseréjén keresztül, zenében és könyvekben. A szociális készségek közé tartozik a gyermek kommunikációja érzelmek és érzelmek arckifejezése és sírás. Továbbra is kiterjed a megosztásra, a fordulatokra és a konfliktusok megoldására a nyelv segítségével.

Fejlesztés megkönnyíti az erős készségeket

A megfelelő fejlesztés segít a gyermekeknek teljes potenciáljuk elérésében, a Centers for Disease Control és Prevention részlege szerint. A fejlesztési mérföldkövek a kognitív, nyelvi és társadalmi fejlődést mérik, és segítik a szülőket és a gyermekorvosokat a lehetséges késedelmek felismerésében. Bár a gyermekek fejlődésének ingadozása normális, beszéljen gyermekével orvosával a fejlődéssel kapcsolatos aggodalmakról. A gyermekorvos ajánlhat olyan tevékenységeket, amelyek az Ön gyermekének fejlesztési igényeire vonatkoznak, vagy a megfelelő szakemberre vagy beavatkozási programra utalnak.

Csecsemő a kisgyermekkognitív és szociális fejlődéshez

A csecsemők megtanulják felismerni az ismerős hangokat és arcokat, a mozgó tárgyakat és az embereket összpontosítani és követni, megkülönböztetni az élettelen és animált tárgyakat, imitálni a gesztusokat, élvezni a képeskönyveket és válaszolni az egyszerű irányokra, a “The Whole Child” szerint egy PBS gyermekfejlesztési program . A kisgyerekek tudják, hogyan utánozzák a cselekményeket és a nyelvet, megfeleljenek az objektumoknak, megértsék és megfelelően reagáljanak a nyelvre, és ismerkedjenek meg a mesefestményekben ismert elemekkel, a “The Whole Child” szerint. Más készségek közé tartozik a felnőtt cselekvések utánzása drámai játék révén, a képek objektumainak azonosítása és egyszerű irányok megválaszolása. Az óvodások rendezik a tételeket szín, méret vagy alak szerint, megkérdezik a “hogyan” és a “miért” kérdéseket, öt-tizenöt perces figyelmet szentelnek és bemutatják a múlt és a jelen tudatosságát. Később az óvodások a színeket név szerint, öten számolják, szavakkal és rímekkel játszanak, és rajzolnak és leírnak képeket, a “The Whole Child” szerint.

Kognitív fejlesztés az 5 éves korig

Az 1. év végére a babák megértik a “Nem” szót. Azt is lebeghetnek, és megpróbálhatják megismételni a hangokat, a Nemzeti Intézet szerint a Siketek és egyéb kommunikációs zavarok. A kisgyerekek élvezik a történetet, a testrészeket, például az orrot, a szemet és a füvet, az olyan szavakat ismerik fel, mint az “eszik” és az “alvás”. 40 szóból álló szókincse van, állat hangokat hallat, “” Nekem, “” neki “,” boldognak “és” őrültnek “válaszolom az egyszerű kérdésekre, két vagy három szót használok, és többszöröseket használok, hozzáadja a NIDCD-t. Az óvókák verseket és buta történeteket élveznek, szóban fejezik ki az ötleteket és érzéseket, megismételik a mondatokat és használják a legtöbb beszédhangot. 5 éves korban a gyerekek több mint 2000 szót ismernek, beszélgetnek, összetettebb mondatokban beszélnek, és a NIDCD szerint elbeszélik a képzeletbeli történeteket.

A társadalmi fejlődés 5 éves korig

A csecsemők szociálisan fejlődnek, amikor a gondozók kényeztetik őket, és rövid, gyakori kölcsönhatásokon keresztül megfigyelik a saját mozdulatukat, a “The Whole Child” szerint, a hangulat, a nevetés, az érzelmek és a mimika kifejezését. A kisgyermekek imitálják a felnőtt viselkedést, önállóan játszanak, táncolnak a csoportokban, kifejezett szeretetet nyújtanak a gondozóknak, és megpróbálják irányítani másokat. Az óvókák megtanulják megosztani a segítséget, felvenni a játékokat, élvezni a drámai játékot, fejleszteni a barátságokat és megismerni a tisztesség és a megfelelő társadalmi viselkedés fogalmát, a “The Whole Child” szerint.