Házi készítésű bablevél kalóriáit

Ha élvezni egy házi receptet, akkor már jó lépést tettél a tápanyag-sűrűbb ételeket és kevesebb mesterséges összetevőt fogyasztva. Amikor saját ételeket, például bablevest készítesz, eldöntheted, hogy mit tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy házi készítésű bablevesünk valószínűleg alacsonyabb zsírt és nátriumot tartalmaz, mint a boltban vásárolt változatok. A kalóriaszám azonban attól függ, milyen típusú babot használ, valamint milyen összetevőket tartalmaz a receptje.

Kalóriák és különböző babok

A bab kiváló forrás a rost és a fehérje, és hozzátéve, hogy a levesek egy okos és ízletes mozog. Egy csésze fekete bab hozzáadja 227 kalóriát a leveshez, míg egy csésze sötét bab hozzáadódik 225 kalóriához. A vörösbabok körülbelül 225 kalóriát adnak hozzá csészénként, és a pinto babok 245 kalóriát adnak hozzá poháronként. A fehér bab hozzáadásával a kalóriát 299 / csésze adja hozzá. Választani kell a zöld vagy a sárga babot, és a kalóriaszámot 44 csészénként 44-re vágja.

Stock Vs. Víz

A készlet sokkal zamatosabb, mint a víz, de ha marhahússal vagy csirkével készítik, akkor is több kalóriát tartalmaz, mint a sima vizet. Ha a legalacsonyabb kalóriatartalmú levesre készül, előfordulhat, hogy a víz a kalória mentes. Egy csésze házi marhahús állomány 31 kalóriát tartalmaz, és egy csésze házi csirkeállomány 86 kalóriát tartalmaz. A zöldségállomány általában alacsonyabb a kalóriákban, mert a zöldségek nem adnak zsírt a leveshez, és ez egy másik lehetőség, ha nem kívánja használni a sima vizet.

A több összetevő, a több kalória

Az összetevők, melyeket a teáskanevénybe öntünk, befolyásolják, hogy hány kalóriát tartalmaz a kész recept, adagonként. A zöldségek, például a borsó, a zeller vagy a hagyma hozzáadása bölcs elképzelés, mivel alacsony a kalóriák és táplálják az alapvető tápanyagokat, például a rostot és a káliumot. Egy csésze sárgarépa például csak 54 kalóriát tartalmaz, de hozzáadja az A-vitamint a leveséhez. A fehér húsos csirke adagja 142 kalóriát tartalmaz, és egy 3 gramm őrölt marhahús 213 és 236 kalóriát tartalmaz.

Néhány, egészségesebb babos leves tipp

Használjon alacsony nátriumot vagy nem sótartalmú konzerv babot, hogy elkészítse a levest, így nem tartalmaz egészségtelen mennyiségű nátriumot. A rendszeres verziók ugyanannyi kalóriát tartalmaznak, mint az alacsonyabb sók. Készítse el a bab levest húsleves alapú krém alapú. A tejszínes levesek általában magasabbak a kalóriákban, mert a zsír a krémben növeli a kalóriatartalmat. Egy evőkanál nehéz krém 54 kalóriát tartalmaz. Ha még mindig krémes levest szeretne, használjon könnyű krémet, amely evőkanálonként 29 kalóriát vagy sovány tejjel tartalmaz, amely körülbelül 10 kalóriát tartalmaz unciánként.