Fülfájás és influenzavírus

Az influenza vagy influenza vírusfertőzés, amely megtámadja a légutakat, mondja a Mayo Clinic. Az influenza különböző tünetekkel jár, beleértve a magas lázot, orrdugulást és izomfájdalmat. Az earaches nem általánosan kapcsolódik az influenzaszerű tünetekhez, hacsak a vírus szövődményei nem fordulnak elő. Az American Academy of Family Physicians elmagyarázza, hogy az earaches akkor fordul elő, amikor a fülcsatorna folyadékkal blokkolódik, ami fájdalmas fertőzést okoz. Fülfájás előfordulása influenza tünetek esetén orvosi beavatkozás javasolt. Gyakran előforduló influenza vagy külön fülfájás esetében az egyszerű gyógymódok segítenek enyhíteni a kellemetlen érzést, amíg el nem telik a tünetek.

Pihenjen, hogy segítse a testedet a fertőzés elleni küzdelemben. Abban az esetben, az influenza, hogy időt pihenni a szervezet az immunrendszert, hogy harcolni a vírus. A FamilyDoctor.org megjegyzi, hogy a pihenés különösen fontos, ha lázas. Fülfájás esetén a pihenés is fontos, de a MotherNature.com javasolja, hogy függőleges helyzetben pihenjen a fülcsatorna felszívására.

Igyál sok folyadékot a kiszáradás elkerülése érdekében. A Mayo Klinika megjegyzi, hogy az ivóvíz, a gyümölcslé vagy a leves húsleves fontos a hidratálás fenntartásához, amikor az influenzával rendelkezik. A csirke leves enyhíti az influenza tüneteit a torlódás megszüntetésével. Próbálja meg elkerülni a magas cukortartalmú italokat, alkoholtartalmú italokat vagy szeszeket, amíg az influenza megvan, mert ezek az italok hajlamosak dehidratálni a testet.

Használjon meleg, sűrített vagy fűtő padot a füléhez. Az American Academy of Family Physicians elmagyarázza, hogy a fülön lévő meleg összenyomódás enyhíti a fájdalmat. A MotherNature.com megjegyzi, hogy ha egy hajszárítót használnak a meleg környezetben, és a fülétől 20 cm-re tartják, ugyanolyan hatása van a fájdalom enyhítésére.

Fontolja meg az over-the-counter fájdalomcsillapítót az acetaminofén használatával. A FamilyDoctor.org megmagyarázza, hogy a fájdalomcsillapítók nem gyógyítják az influenza vagy a fülgyulladást, de a tünetek jobban elviselhetővé válnak.

Próbáljon meg meleg sós vizeletet, ha tünetei torokfájást tartalmaznak. A FamilyDoctor.org szerint naponta néhányszor gyomrálnak a fájdalom enyhítésére.

Forduljon orvosához, ha a tünetek több mint két hétig fennállnak, vagy komplikációk jelentkeznek. A családos orvos megjegyzi, hogy olyan szövődmények, mint a 102 Celsius fokot meghaladó megnyúlt láz, légszomj vagy zavartság, azonnali orvosi ellátást igényelnek.