Fagyasztva égetett húsokat főzhetsz?

A fagyasztott égés a húsban jelenik meg, ha a fagyott molekulák a vízből eltávolodnak az ételeitől, és a fagyasztó leghidegebb részeihez ragadnak. Ez kiszárítja a húst és elszínezi azt. A hús egyes szakaszokban szürkés színű lehet. Bár a fagyasztott égetett hús nem feltűnik étvágygerjesztőnek, biztonságosan főzheti azt élelmiszer-hordozó betegségek veszélye nélkül.

A húsfagyasztó égési sérülését okozhatja, ha a hús hosszabb ideig tárolódik a fagyasztóban. A főzés nélküli hús valószínűleg friss állapotban marad és a fagyasztók égését elkerülheti, ha négy-tizenkét hónapig használják. Ha megváltoztatja a fagyasztó hőmérsékletét, előfordulhat, hogy a hús fenntartja a fagyasztó égését. A fagyasztó hőmérsékletét 0 fokos fénnyel kell beállítani, hogy elkerülje a fagyasztó égését. Ha az ételt nem tárolja légmentes csomagolásban, az szintén veszélyeztetheti a fagyasztó égését.

A fagyasztott égetés miatt a hús nem biztonságos, és bizonyos területeken csak száraz, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Mivel a hús minősége veszélybe kerülhet, valószínűleg nem szeretné főzni a fagyasztó égési sérülését szenvedett marhahús részeit. Ehelyett vágja el az érintett darabokat, és főzzük a hús többi részét.

Ha úgy dönt, hogy elkészíti a fagyasztva égett húst, először felolvaszthatja a hűtőszekrényben vagy főzheti közvetlenül egy fagyasztott állapotban. A kis húsdarabok csak egy éjszakára ülhetnek a hűtőszekrényben a leolvasztás érdekében, míg a nagyobb darabokra 2-3 napig lehet szükség. Ha fagyasztva égetett húst főzzel közvetlenül a fagyasztóból, körülbelül másfélszer hosszabb lesz a főzés.

Ha a hús már erősen fagyasztva égett, fontolja meg, hogy eldobja ahelyett, főzni és kiszolgálja az edényt. A fagyasztó égése kedvezőtlenül befolyásolja a hús ízét és textúráját. Ha fagyasztva égetett húsban főzed és eszel, észreveheted, hogy a textúra rágós, és az ízek a víz hiánya miatt elhomályosodnak.

Okoz

Jelentőség

Készítmény

szempontok