Box légzéstechnika

Négyszögletes légzés, amit néha a box légzéstechnikának neveznek, egy egyszerű technika, amit bármikor megtehet, ha úgy érzi, hogy stresszes. Az ellenőrzött légzés a meditáció szerves része, és önállóan alkalmazható az idegek nyugtatására és a stressz enyhítésére azáltal, hogy segít az autonóm idegrendszer szabályozásában, jelentést tesz a kutatóknak a Nemzeti és a Alternatív Orvosi Központban. A négyszögletes légzés a négyszeres számlálást szabályozza, ami lehetővé teszi a szervezet számára, hogy teljes mértékben kihasználja a levegőt. Ön is fog működni a mellkas és a hasizmok enyhén, ahogy gyakorolja a box légzés technikát.

Üljön egyenesen egy kényelmes székbe. Helyezze a lábát a padlóra és pihentesse a kezét az ölében. Lehet, hogy átfedik a kezét vagy hagyják őket külön feküdni a tenyérrel felfelé. Fontos tényező az összehangolt testtartás fenntartása és a nyugalom.

Csukja be a szemét vagy csillapítsa a fényeket a szobában. Keressen olyan csendes helyet, ahol a telefon vagy más emberek legalább négy percig nem szakítanak meg.

Zárja le a száját és lélegezze lassan az orrát. Számoljon be négyet, ahogy belélegzik. Tartsa a lélegzetét négy másodpercig. Nem próbálja megakadályozni a szervezet oxigénjét, de néhány másodpercet kell hagynia ahhoz, hogy a levegő kitöltse a tüdejét. Koncentráljon a hasára, és észre, hogyan mozog, amikor mélyen belélegzik.

Nyissa ki száját enyhén, és lassan kilégj egy négy számra. Tartsa a kilégzést egy másik négy számra. Ideális esetben meg kell ismételned a gyakorlatot négy percig, de két-három alkalommal segíthet egy nyugodtabb állapot elérésében, enyhíti a feszültséget és elintézheti idegeit.

Hagyja a levegőt, hogy töltse ki a hasát és észre, hogyan halad át mellkasán. A dobozos tér légzés egyik célja, hogy a légzőrendszert ismét összehangolja, és véget vessen a sekély légzésnek, amely a harc vagy a repülés válasz módja miatt jön létre, amikor a test belép a stresszérzetbe. Az ingyenes és alternatív gyógyászattal foglalkozó nemzeti központ kutatói szerint a stressz csökkentése mellett az ellenőrzött légzést az álmatlanság, a szorongás, a depresszió és a fájdalomcsillapítás kezelésére használják.