Csodálatos hideg gyógymódok: epsom só

Ha hidegben szenved, valószínűleg azon gondolkodik, hogy mit tehet a tünetei enyhítésében és valószínűbb magatartásban. A helyi gyógyszertárban számos hideg orvossági gyógyszer áll rendelkezésre, de vannak kevésbé ismert kezelések, amelyek ugyanúgy működhetnek, akár talán még jobb is. Az Epsom só egy olyan kezelésre alkalmas, amelyet több száz éve használnak, és segíthet megtalálni a megkönnyebbülést.

A hideg tünetei

A közönséges hideget egy vírus okozza, amely befolyásolja a légutakat. Bár általában ártalmatlan, olyan kellemetlen tünetek jelentkezhetnek, mint az orrfolyás, a viszketés és a torokfájás, a köhögés, a tüsszögés, a torlódás, az enyhe fájdalom, a vizes szemek, az enyhe láz és a fáradtság. Ha magas láz, szinuszos fájdalom vagy duzzadt mirigyek vannak, hívja orvosát, hogy megállapítsa, van-e valami komolyabb, mint a hideg.

Mi az Epsom só?

Az Epsom-só vagy a magnézium-szulfát olyan gyógyszer, amelyet elsősorban a székrekedés kezelésére használnak. A Drugs.com azt jelzi, hogy az Epsom só más állapotok kezelésére is használható, de csak orvos irányítása alatt használható. A székrekedés kezelésénél az Epsom-sót orálisan adják be úgy, hogy folyadékot feloldják. Az Epsom só helyileg is alkalmazható a hideg tüneteinek kezelésére.

Epsom só és a hideg

Larry Trivieri és John W. Anderson, az “Alternatív Medicine: The Definitive Guide” szerzője szerint az Epsom só használata dörzsölésként növeli a vérkeringést és segíthet a torlódás megszüntetésében. Ily módon az Epsom sók enyhén megnedvesednek és dörzsölnek körkörös mozdulatokkal a mellkasi nedves bőrön. A dörzsölés folytatódik, amíg a bőre rózsaszínű lesz. Miután a sós dörzsölje egy meleg zuhannyal is segít neked egy nagyon szükséges alvás, jegyezd meg a szerzőket.

Ki ne használjon Epsom sót

Az Epsom só nem mindenki számára, és csak orvos irányítása alatt használható, függetlenül attól, hogy szájon át veszi-e, vagy sóitalt használ-e a hideghez. A Drugs.com megjegyzi, hogy nem szabad Epsom sót használni, ha súlyos hasi fájdalma van, vagy émelygés vagy hányás. Kerülje el az Epsom sóját is, ha van egy perforált edény, bélelzáródást, vastagbélgyulladást vagy két hétnél hosszabb bélrendi változást. Az anorexia, bulimia, vesebetegség vagy cukorbetegségben szenvedő személyek nem használhatják az Epsom sót orvos ajánlása nélkül.