Összeg az újszülöttek számára

Bizonyos szempontok szerint az újszülötteknél a szoptatásnál könnyebb az etetés, mint a szoptatás, meg tudja mondani, hogy a baba mennyi receptet szed. Ennek ellenére aggódhat, hogy a baba túl kevés vagy túl sok. A csecsemők, mint a felnőttek, napról napra változnak, és akár étkezéstől étkezésig. Egy kis változat nem jelent problémát. Ahogy a baba nő, növeli a táplálékra jutó képlet mennyiségét, de ritkábban is enni.

Általános irányelvek

A BabyCenter weboldalának megfelelően 24 órás periódusban az újszülötteknek kb. 2,5 uncia formula szükséges a csecsemő súlyával. Ezen iránymutatás alkalmazásával egy 6 font újszülöttnek napi 15 grammra van szüksége, míg egy 10 fontos vérfertőt igényel a napi körülbelül 25 uncia. Egy kisebb baba gyakrabban kell enni, de ha egész éjszaka alszik, egy 24 órás időtartam alatt ugyanolyan mennyiségű kalóriát kell kapnia. Ahogy a babák nőnek, általában több képletet kapnak egyszerre, és kevésbé eszik napközben. A legtöbb újszülött 1,5-3 uncia 2-3 óránként, a KidsHealth honlapján.

Súly és bevitel

Az újszülöttek formulájának mennyisége általában függ a súlyától, de nem szükséges a baba mérlegelése előtt minden táplálékot meghatározni, amire szüksége van. Az alacsony születési súlyú csecsemőknek magasabb kalóriabevitelre van szükségük fontonként. Kezelőorvosa azt javasolja, hogy a 24 kalóriát uncia nélkül, nem pedig a 20 kalóriát uncián alapuló standard formulát javasol, írja a Washington Egyetem. Ez megnöveli a kalóriabevitelt, anélkül, hogy növelné a baba ivóvíz mennyiségét, mivel a gyomra nem elég ahhoz, hogy neki adjon neki megfelelő kalóriát.

A megfelelő bevitel jelzései

Annak megállapításához, hogy a baba elegendő képletet fogyaszt, figyeljen olyan jelekre, mint például legalább hat nedves és négy piszkos pelenka naponta, a KidsHealth honlapja javasolja. Ha a baba nagyon éhes lesz az etetés után, akkor gázfogyasztása vagy más kellemetlensége lehet, mint éhínség. Vagy szükség lehet egy kicsit több képletre mindegyik takarmányozásnál, ha az üríti a palackot és még mindig éhes.

Hízás

Az újszülöttek az első hónapban hetente 4 és 7 unciát nyernek, mondja a MayoClinic.com. Az újszülöttek gyakran megnőnek a növekedési rohamon, ahol a KidsHealth honlapja szerint éhesek és növelik a táplálékbevitelüket, körülbelül 7-14 napos korukban és ismét 3-6 hetes korukban.