Nem eszik sok fehérjét okozó székrekedés?

Ha extra fehérjét kap étrendjében, segíthet az egészséges, aktív életmód támogatásában. Sajnos a székrekedés gyakori mellékhatása a megnövekedett fehérjefelvételnek. Ne csökkentse a magas rostgyümölcsök és zöldségek bevitelét egyszerűen azért, mert több fehérjét próbál kapni. A vegetáriánus fehérjeforrások, például a diófélék, a tofu és a bab, mind fehérje, mind szálakkal vannak ellátva. Néha csak több folyadék fogyasztása segíthet enyhíteni a negatív tüneteket, mint a székrekedés.

Fehérje-kiszáradás

Dr. Nancy Rodriguez, a Connecticut Egyetem atlétikai dietetikusja szerint a megnövekedett folyadékbevitelnek együtt kell járnia a megnövekedett fehérjefogyasztással. A fehérje megköveteli a vesék és a máj feldolgozását. Miután a gyomornedv gyomormulladása után a fehérjét elbontják, a belekben levő hasnyálmirigy-enzimek aminosavba bomlanak. Az ingyenes aminosavakat ezután a májban kell feldolgozni, és az így keletkező melléktermékeket vizeletében a veséi szűrik. Az extra vizes italok segíthetnek a testének hígításában és a megnövekedett fehérjeterhelés kezelésében.

Fehérje rostokkal

Sajnos sok magas fehérjetartalmú táplálék hiányzik a szabályosság, rost fontos tápanyagában. Az állati fehérjék különösen szálasak. A Fiber elősegíti a rendszerességet, ha ömlesztve a székletbe, és a bélizomokat gyakorolja az emésztett anyagnak a rendszeren keresztüli nyomására. Az oldhatatlan szálak érintetlenül maradnak az emésztés során, míg az oldható rostok a gyomor-bélrendszerben lévő folyadékkal keverednek. A bab és a csicseriborsó kiváló forrása mind a sovány fehérje, mind a rost. Mint a fehérjéhez is, igyon sok folyadékot, ha több rostot eszel a székrekedés megelőzésére.

Székrekedés és folyadékbevitel

A székrekedés általában olyan kemény székleteknek minősül, amelyek nehezen áthaladnak. Mivel a fehérjék növelhetik a folyékony szükségleteit, tegyenek további erőfeszítéseket a kiszáradás elkerülésére, ami arra is vezethet, hogy más italokból, levesekből, gyümölcsökből és zöldségfélékből is nagy mennyiségű vizet kapjon. Győződjön meg róla, hogy egy vízpalackot hozott az autóban, vagy egy pohár vizet ivott minden étkezés után, hogy biztosan megfeleljen az Ön igényeinek. Megfelelő szálak és folyadékok a legjobb megelőző intézkedések a székrekedés ellen.

Tippek és trükkök

A fehérje javasolt napi adagja 0,8 gramm / testtömeg kilogramm. Ha többet fogyaszt, mint ez az összeg, óvintézkedéseket kell tenni a székrekedés elkerülése érdekében. Egyél sok rost gyümölcsből, zöldségből és babból. Forduljon hozzám a szálas por keveréséhez a protein shake-éivel. Növelje a vízbevitelt, hogy segítsen a szervezetnek kezelni az extra fehérjét és tartsa a székrekedést. Ha több mint két vagy három napig viszünk székletürítés nélkül, beszéljünk orvosával az átmeneti duzzanatokról. Beszélje meg a magas fehérjetartalmú étrendet az egészségügyi szolgáltatóval, mielőtt drasztikus változásokat fogadna el.