Kaphatok egy halolaj-kapszulát tejjel?

A halolaj kapszulák különféle formákban jönnek létre, egyesek sokkal inkább ízletesek, mint mások. Az ivóvíz az egyik lehetséges módja annak, hogy elfedje az ízt, és csökkenti a hal utóízzel. Nem áll rendelkezésre bizonyíték arra utal, hogy a halolaj tejal való fogyasztása káros, de emésztési problémákat okozhat, különösen akkor, ha érzékenysége van a tejben található tejcukorral szemben. Ha halolaj kiegészítést szeretne venni, először keresse fel orvosát.

Hal Olaj

A halolaj elsődleges előnye az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavból származik. Az Omega-3-at nem a szervezet készítette, és csak ételtől szerezhető be. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a kutatások kimutatták, hogy az omega-3-k megfelelően adagolva segíthetnek a gyulladás csökkentésében, ami segít a szív egészségének fenntartásában és esetleges krónikus betegségek kockázatának csökkentésében. A halolaj-kiegészítők széles választékát állítják elő – néhány közülük egészségesebb, mint mások a tisztaság és a teljes omega-3 tartalom tekintetében.

Lehetséges reakciók a Tejzel

A halolaj felvétele emésztési problémákat okozhat, az UMMC szerint. Az ön által adott emésztőrendszertől függően a tünetek csökkenthetők vagy javíthatók a halolaj tejjel történő bevitelével. Ezenkívül ha a tejcukor – a tejben található cukor – nem képes felemészteni a laktózt, ez tovább növelheti az emésztőszervi kellemetlenségeket, beleértve a hasi puffadás tüneteit, a gáz és a hasmenés. Ellenkező esetben, hacsak nincs különleges problémája a halolaj vagy a tej, például az allergia miatt, nem ismeretes, hogy kettő együttes lenne.

ajánlások

Vegyünk halolajat étellel, hogy segítsünk az emésztési folyamatban, és csökkentsük a hal utóízzel. Ha emésztési problémái vannak a halolaj önmagában történő bevitelével, az EPA és a DHA esetében magasabb halolaj vásárlása segíthet az omega-3 fajtáknak, amelyek a halolajokban megtalálhatók. Ezek a fajta halolajok tisztábbak, mint a hagyományos halolajok, amelyek több szennyező anyagot tartalmazhatnak, ami emésztési problémákhoz és rossz utóízzel jár. Az UMMC azt javasolja, hogy időben felszabaduljon a halolaj kapszula, mivel ez könnyebb lehet az emésztőrendszerben.

szempontok

Az FDA úgy véli, hogy napi 3 gramm vagy kevesebb halolajat vesz igénybe, mivel általában biztonságos, de konzultálnia kell orvosával a halolaj-kiegészítők felvétele előtt, különösen akkor, ha egy adott problémára szed, vagy más gyógyszert szed. Ha a halolajat tejjel viszi és bármilyen reakciót észlel, beleértve az emésztési problémákat vagy az allergiás reakciókat, ne vegye be újra, amíg orvos nem lát. Az orvos kipróbálhatja az allergiát vagy ellenőrizheti, hogy van-e olyan egészségügyi problémája, amely a problémát okozhatja.