Gyakorlatokat, hogy segítsen a csípős ideg és lábfájdalom

Ha olyan fájdalmat érez, amely egy vagy mindkét lábon sugárzik le, lehetséges oka lehet az ülőideg-idegesség. Ez az állapot, amelyet gyakran neveznek “sciatikának”, akkor fordul elő, amikor az ülőideg az alsó végétől lefelé fordul le. A sciatica egyik gyakori oka a gerinc ágyékrészében lévő herniált lemez. Az így létrejövő lábfájás egyenesen gyengülhet. A MayoClinic.com azt ajánlja, hogy vegyen részt a napi fizikai aktivitásban, hogy segítsen leküzdeni a fájdalmat az ű i idegek ütközésével.

Egy közös póz a jógában, a macska pózol bátorítja a gerincoszlop meghosszabbítását, ami segíthet megnyitni a csigolyaközi tereket és enyhíteni a pajzsmirigy által okozott nyomást. Ennek a póznak az elvégzéséhez kezdje kezét és térdeit. Exhale, ahogy lassan kerek a gerinc felfelé. Tartsa 15-30 másodpercig.

Amikor a hasi izmok gyengék, a hátsó izmoknak fel kell venniük a lazaságot. Egyszerű ráncolások háromszor hetente segítenek abban, hogy a kolléga elég erős legyen ahhoz, hogy a terhelés egy részét megtegye a hátadról. A crunch, feküdj a hátadra térddel és lábakkal a földön. Húzza meg a hasizmokat és emelje fel a felsőtestét 3 – 4 hüvelyk távolságra a talajtól. Lassan engedje le magát. Ismételje meg a 15-20 alkalommal.

A nyakcsigolya izomcsoport a medence közelében található. Amikor ezek az izmok szorosak, a hátukra húzódhatnak, ami ronthatja az idegi ütközés fájdalmát. A karszalag feszítésének elvégzéséhez a padlón üljön mindkét lábával egyenesen. Lassan előre hajolva a dereknál, nyújtsa karjait és kezét a lábujjához érje. Tartsa 15-30 másodpercig.

A legtöbb testmozgás segíthet az irakiás fájdalom enyhítésében a véráramlás növekedése és az érzelmi endorfinok felszabadulása miatt. Próbálja ki az alacsony hatású gyakorlatokat, mint például a gyaloglás és az úszás, és tartsa be az American Heart Association ajánlását legalább 30 perces cardiovascularis edzés minden nap.

Cat Pose

Erősítse meg az abszolút

Nyújtsd ki a hüvelykujját

Tartsd tovább