A glutamin növeli Önt?

A glutamin egy olyan aminosav, amely nélkülözhetetlen az izom erejéhez. A fehérjék építőelemeként segíti elő a tápanyag szintézisét a szervezetben. Az izmok fenntartásának szükségessége miatt továbbra is kérdéseket vet fel az aminosav súlyra gyakorolt ​​hatása.

Izomsorvadás

A glutamint túlnyomórészt kísérleti kezelés részeként használják az izompazarlás megelőzésére a betegség következtében. Mind a HIV / AIDS, mind a rák a cachexia néven ismert, ami az izomsorvadásnak köszönhető súlycsökkenés. Gyakran béta-hidroxi-béta-metil-butiráttal, vagy HBM-vel és l-argininnel együtt alkalmazzák. De valójában nem a glutamin felelős a cachexia megelőzéséért. Úgy tűnik, hogy a HBM lelassítja a testben a fehérje lebomlását.

glutamin

Egy 2002-es tanulmány, melyet a Department of Surgery a Veteránügyek Orvosi Központ Reno, Nevada jelzi, hogy a glutamin javítja a protein szintézisét a szervezetben. HBM-vel kombinálva a betegek nem csak a sovány izomot tartják, hanem testtömegüket a zsírmentes testtömeg miatt, amelyet vázizmokként jellemeznek. 2000-ben a Nassau County Medical Center a East Meadow-ban, New Yorkban hasonló vizsgálatot végzett, de a HIV / AIDS betegeknél. Ez a kutatás kimutatta, hogy a HBM, a glutamin és az arginin keveréke növelheti a testsúlyt a sovány testtömeg miatt.

Hízás

A jelenlegi vizsgálatok alapján a glutamin eredményeként nem szabad növekedni a súly. Ez az aminosav csak úgy tűnik, hogy befolyásolja a sovány izomot, nem pedig zsíros tartalékokat. A glutamin a táplálékkiegészítés részeként nem változtatja meg az anyagcserét, és nem befolyásolja a szervezet kalorikus szükségleteit. Az erőkifejtéssel kombinálva azonban a sovány izom következtében súlygyarapodást tapasztalhat. További vizsgálatokra van szükség az “egészséges” egyének pontos izomterjedésének meghatározására.

Az adagok

A University of Maryland Medical Center kijelenti, hogy a glutamin 500 milligramm adagban, napi 1-3-szor fogható. Egyes orvosok azonban ezt az aminosavat 15 000 milligramm feletti adagokban írják fel. Ne vegye be ezt az összeget, hacsak orvosa felügyelete alatt nem.

Mellékhatások

A glutamin pótlása miatt nem állnak rendelkezésre mellékhatások. Ez az aminosav azonban hátrányosan befolyásolhatja a vényköteles gyógyszereket. Mindig beszéljen kezelőorvosával, mielőtt ezt vagy bármely más kiegészítést bevenné. Az aminosavakat tartalmazó kiegészítők növelhetik vagy csökkenthetik a vényköteles gyógyszerek hatásosságát.