Különbség a kemény és lágy golflabdák között

A golfozók az elmúlt 20 év során számos innovatív eszközváltozást tapasztaltak. A golflabda például sokkal tartósabb, miközben fenntartja a spin és a távolság tulajdonságait, amit a golfozók kívánnak. Ma nagyon kevés a különbség a kemény és lágy golflabda között. A múlttól eltérően a labda repülési jellemzői sokkal inkább függenek az egyes rétegek tulajdonságaitól, nem pedig a fedél relatív keménységétől.

A XX. Század második felében kétféle golflabda volt. A Balata golflabdákat puha fedéllel készítették, melynek célja a centrifugálás elősegítése, különösen a rövid vas- és pitch felvételeken. A kemény burkolatokat szinte kizárólag a távolságra tervezték, és nagyon kevés centrifugálást okoztak a zöld környezetben. Az elsöprő kedvenceik a balata golflabdák voltak, amelyek 2000-ig, a zöld körüli spin és kontroll tulajdonságaik miatt népszerűek voltak a turné szakemberek és az alacsony handicapperek körében.

A 21. század fordulóján a golflabda golyó gyártók kísérleteztek az anyagokkal, hogy ötvözzék a balata gömbök spin tulajdonságait a kemény burkolatok távolsági jellemzőivel. A kutatók úgy találták, hogy a rétegek hozzáadásával a labdához a kemény fedő és a puha fedőlapok tulajdonságai kombinálhatók, a golfozó sebességének függvényében.

A golflabda iparágban a technológiai innováció növekedésével a kemény fedélű golflabda ma már nem létezik. Ehelyett az olcsó és drága golflabda közötti különbség a magban és a köpenyben lévő anyagok, a mag és a fedél közötti területek költségeiből adódik. A drágább gömbök többrétegűek, és különböző érzéseket kínálnak a különböző felvételekhez. Például, egy négyrétegű gömb olyan keményen érzi magát, amikor a vezetőfejből leüt, de puha, ha a zöld körüli ütés miatt a klubfejű sebesség különbsége miatt van.

A megfelelő golflabda megtalálása a játékhoz függ a céloktól és attól, hogy mennyi pénzt hajlandó költeni. Rob Akins, a PGA professzionális és a “Golf Digest” munkatársa javasolja, hogy megtudja, hogyan reagál a golyó a zöld körül, hogy megtalálja a labdát, ami a legjobban működik az Ön számára. Azt is állítja, hogy a leggyorsabban megállt golyó az, amit meg kell kapnia, még akkor is, ha ez bizonyos távolságot feláldoz.

Történelmi különbségek a kemény és lágy golflabdák között

Az innováció eléri a golflabdát

A kemény és puha gömbök közötti jelenlegi különbségek

Hogyan találjuk meg a jobb labdát?