Görögszéna és édesköménymag

A gránátalma és az édeskömény magvak mind a fűszerek, amelyeket az emberek naponta használnak különféle kulináris ételekben és pácoláskor. Azonban mindkét fűszernek gyógyászati ​​tulajdonságai vannak mindentől a csecsemők kólikáig, a koleszterin kezeléséig és a cukorbetegségig. Az Országos Egészségtudományi Intézet által végzett felmérés szerint, melyet a 2007-es “Országos Egészségügyi Statisztikai Jelentés” publikál, a 10 amerikai közül négy közül négy válaszol alternatív és kiegészítő gyógyszer alkalmazására, valamint olyan gyógynövények, mint az édesköménymag és a görögszéna Az egészség megőrzéséhez. Ezzel a megközelítéssel az egészségügyi ellátáshoz fontos, hogy megismerjük a különböző gyógynövényeket, és beszéljünk az orvosával való használatáról.

Görögszéna

A Fenugreek vagy a Trigonells foenum graecum az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központja szerint egy olyan mag, amely számos különböző betegségben, például menopauza tünetekben, emésztési problémákban, szülésben, cukorbetegségben, bőrgyulladásban és tejtermelésben A szoptató nők termelése. Annak a ténynek köszönhetően, hogy korábban szülést okozott, a nőknek körültekintően kell eljárniuk terhesség alatt. Mint minden kiegészítésnél, kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen változtatást vagy kiegészítést tenne be a diéta.

Orvosi Kutatás és Fenugreek

A görögszépefákkal kapcsolatos legújabb tanulmányok szerint a gyógynövény számos gyógyászati ​​felhasználást tartalmaz. A “Current Pharmaceutical Design” című 2010-es tanulmány a különböző gyógynövények hatásait és azok hatását vizsgálta a hiperlipidémia vagy a vérben emelkedett lipidek kezelésére. A tanulmány kimutatta, hogy a görögszéna-kezelés szignifikáns csökkenést mutatott mind a koleszterin, mind az LDL-koleszterin esetében. Egy 2010-es tanulmányban, melyet a “Gyógyszertári és Gyógyszerészeti Gyógyszerkönyvek” című kiadványban közöltek, szoptató anyáknak ajánlott a görögszéna kezelést az anyatejtermelés növelése érdekében.

Édeskömény Seed

Az őszi magvak vagy a Foeniculum vilgare népszerű gyógynövény, amelyet különböző ételekben használnak. Az Amerikai Fűszövetség szerint az édesköménymag az Apiaceae család tagja, és kömény, kapor és ánizsokkal kapcsolatos. Európában őshonos, de az egész világon nő. Az Egyesült Államokban kereskedelmileg vásárolt édesköménymag egyiptomi származású. Történelmileg az ókori édesköményt az ókori egyiptomiak és az ősi kínai gyógyszereként használták fel, mint a kígyó harapás gyógymódja. Az őszi magot olasz ételek széles választékában használják, beleértve az olasz kolbászt.

Orvosi Kutatás és Édesgyökér

Számos tanulmány vizsgálta az édeskömény magokban található gyógyászati ​​tulajdonságokat. Egy 2009-es tanulmány a “BMC kiegészítő és alternatív gyógyászat” című kiadványban azt mutatta, hogy az édeskömény vetőmag kivonat antibakteriális tulajdonságokat mutatott a baktériumok széles skálájával szemben, és összehasonlítható néhány standard antibiotikummal. Egy 2003-as tanulmány az “Alternatív terápiák az egészségügyben és az orvostudományban” című tanulmányában az édesköménymagolaj használatát a csecsemőkori kólik kezelésére nézte. Az eredmények azt mutatták, hogy az édeskömény-vetőmag-kezelés a csecsemők 65 százaléka esetében csökkentette vagy megszüntette a kólikat, szemben a placebót kapó csecsemők 23,7 százalékával.