Zsírégető ételek, amelyek súlycsökkenést okoznak

Ha aggódsz a derékvonaltól, akkor az élelmiszer-választás fontos – de nem azért, mert bizonyos tárgyak megszabadítják a zsírszövetet. Bár egyes élelmiszerekről kimutatták, hogy enyhén növelik a zsírégetést, a hatás túl kicsi ahhoz, hogy jelentősen befolyásolja a testsúlyát. Ha azt szeretné, hogy elveszítsen minden unciát, akkor, beleértve a “zsírégető” ételeket a diéta és a testmozgás program segít.

A testzsír elvesztésének elsődleges módja kalóriahiány kialakulásával. Ez azzal jár, hogy kevesebb kalóriát fogyasztanak az ételekből, mint ahogy fizikai aktivitással égetik, és ezáltal a szervezet tárolja a tárolt zsírt alternatív üzemanyagforrásként. Bizonyos ételek növelhetik az anyagcsere sebességét – a szervezet testének kalóriát égető sebessége -, hogy segítsen ennek elérésében. Elveszti a mintegy 3500 kalóriát, hogy elveszíti az 1 font zsírt, azonban egyetlen étkezés sem okoz sok nap, vagy akár hetek számtalan kalóriát.

A fűszeres paprika egy kapszaicinoid nevű vegyületcsoportot tartalmaz, ami a szájban forróvá teszi őket. Az “Appetite” 2012-ben megjelent 20 tanulmány áttekintésében a tudósok azt találták, hogy a kapszaicinoidokat szedő emberek naponta körülbelül 50 extra kalóriát égetnek meg, és csökkentek az étvágyuk. A kutatók becslése szerint a napi kapszaicinoid adag jelentős súlycsökkenést okozna 1-2 év alatt, és míg a forró paprika nem a zsíros veszteség mágikus tabletta, a testsúlycsökkentő program részeként hasznos lehet.

Az elegendő fehérje fogyasztása többféleképpen is segíthet a fogyásban: A fehérje több energiát igényel az emésztéshez, mint a zsír és a szénhidrátok, ezért ennél többet eszik, növeli a kalóriaégetést. Emellett lassan emészt fel, így hosszabb ideig elégedett marad, és segít megőrizni a sovány izomtömeget. Az izom több kalóriát éget el, mint a zsír, ezért ez a hatás hosszú távon növelheti a zsírégetést. Még a megnövekedett fehérjefogyasztás mellett is fontos, hogy ne lépje túl a “Diétás irányelvek az amerikaiak számára 2010” című kiadvány ajánlásait, amely azt javasolja, hogy a teljes kalóriák 10-35% -át fehérjéből vegyék fel.

A zöld tea antioxidáns flavonoidokat tartalmaz, amelyeket katekineknek neveznek, és amelyek segíthetnek a fogyókúrákban. Az American Journal of Clinical Nutrition 2010-ben publikált tanulmányában a kutatók 15 vizsgálatot elemeztek, és megállapították, hogy a koffein és a katekin kombinációját kivont résztvevők nagyobb súlyt vesztettek, mint azok, akik csak koffeint szedtek. Néhány csésze zöld tea kortyolgatva naponta egy kis lendületet adhat a zsíros veszteség programjában, de nem több, mint 5 csésze naponta, vagy koffeinnel kapcsolatos mellékhatásokat okozhat.

Zsírégető alapismeretek

Győződjön meg róla

Enni a proteint

Egy “tea”