Zöldségfélék fogyasztása a fogyáshoz

A zöld zöldségeket természetesen színezi a növényi pigment klorofill. Ezek a zöldségek segíthetnek fogyásban, ha egy egészséges és változatos étrend részeként megeszik őket. Beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi a testsúlycsökkenést. Lehet, hogy javaslatait és konkrét útmutatást ad az Ön egyéni szükségleteinek.

források

Néhány zöld zöldség például a cukkini, a spenót, a zeller, a zöldpaprika, a borsó, az articsóka, a zöldhagyma, a saláta, az uborka, a zöldbab, a brokkoli, a kelkáposzta, a kelkáposzta és a káposzta. Míg az egyes zöldségfélék mindegyike változik az ízében és a kalóriaszámában, mindegyik kedvező az egészségére.

Egészséges diéta

A zöld zöldségek fogyasztása egy jól körülírt étrend részét képezi, amely magában foglalja a teljes kiőrlésű gabonát, a gyümölcsöket és a sovány fehérjéket is. A zöldségek sok rostot tartalmaznak, ami segít hosszabb ideig érzi magát, és segít csökkenteni az éhségcsúcsokat az ételek között. Ez hosszú távon kevesebbet fogyaszthat.

Kevesebb kalóriát

A zöldségeket zöldségedre is felveheti étrendjébe, és lefogy, mert a zöldségeknek kevesebb kalóriája van, mint más ételek. Például egy csésze tészta körülbelül 190 kalóriával rendelkezik, de egy csésze zöldbabnak mindössze 44 kalóriája van, és egy csésze brokkolinak 30 kalóriája van a CDC szerint. Ön helyettesítheti a spenót néhány sajt egy omlett az alacsony kalóriatartalmú opciót. Add hozzá a brokkoli vagy a zeller a levest, hogy többet töltsön kevesebb kalóriával.

Egyéb előnyök

A CDC megállapítja, hogy a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend segíthet csökkenteni a rák és más betegségek kockázatát. A káka, a brokkoli és a kelbimbó jó kalciumforrás. Néhány zöld zöldség, például a spenót, a zeller és a zöldpaprika luteint tartalmaz, amely segít a szeme egészségének megőrzésében.

szempontok

Ne feledje, hogy a fogyás érdekében több kalóriát kell elfogyasztania, mint amennyit bead. A zöld zöldségek fogyasztása csak akkor segít a fogyásban, ha csökkenti a teljes kalóriabevitelt. A zöld zöldségek elkészítéséhez és a fogyás előnyeinek megőrzéséhez ne használjon konzerv zöldségeket és zöldséges ételeket krémes mártással. Próbálja meg a zöldségeket gőzölni vagy alacsony zsírtartalmú öltözködéssel etetni.