Tudsz átalakítani egy versenyautót egy komfortos kerékpárra?

A hosszabb utakon való kényelem megtalálása kihívást jelenthet, különösen akkor, ha versenyautót használ. Ezeket a kerékpárokat úgy tervezték, hogy maximalizálják a hatékonyságot, de a legkevésbé tapasztalt versenyzők kényelmének köszönhetően, mert az agresszív lovaglás kevesebb, mint a testénél. Nem tud igazán átalakítani egy versenyautó kerékpár kerékpáros kerékpár miatt a kerék geometria, de te lépéseket tenni, hogy a versenyző kerékpár sokkal kényelmesebb.

Belefáradt a kellemetlen érzés

Az első lépés, amellyel az útkerékpár kényelmesebbé teheti, kicserélni néhány nagyobb abroncsot. A legtöbb közúti kerékpár egy 700 cm-es kerékméretet használ 23 mm szélességgel, de a modern közúti kerékpárok gyakran nagyobb, akár 32 mm-es gumiabroncsokat is befogadhatnak. Ezek a szélesebb gumiabroncsok egyre jobban deformálódnak, hogy kiegyenlítsék a járda dübörgését és rezgését, csökkentve a hátra és a kezére gyakorolt ​​hatást, valamint a hosszabb vezetések kényelmesebbé tételét.

A sáv beállítása

A kormányállás helyzetének és stílusának megváltoztatása segíthet elkerülni a versenyautókkal közös bánásmódot. A felszálló szár emeli a kormányt néhány centiméterre, ami tovább lehajol és megnyitja a mellkasát a nagyobb kényelem érdekében. Még a sima vagy bajuszú kormánypályán és néhány új váltókon is ki lehet cserélni a versenystílusú csepprudakat. Ezt a konverziót egy kerékpárboltban kell elvégezni, de a lapos kormányok nyugodtabb vezetési helyzete csökkenti a lovaglást, és megkönnyíti a kerékpár kényelmesebb ellenőrzését.

A szék cseréje

A hagyományos útkerékpár ülés rendkívül határozott padding és keskeny alakja, hogy jó platformot nyújtson az agresszív lovagláshoz. Azonban ezek az ülések alig vannak kényelmesek egy alkalmi lovas számára. Cserélje ki a versenyző ülését egy kényelmesebb nyeregre, amelyet kényelmes kerékpárra terveztek, nagyobb párnázattal és szélesebb talppal. Ez a nyereg lehetővé teszi, hogy hátradőljen az ülésen, hogy csökkentsük az alsó hátsó és a nyak törzsét, anélkül, hogy a mellkasi régióban fájdalmat vagy zsibbadást kockáztatna.

Tavasz a lépésben

A felfüggesztésű üléspálya nagyszerű kiegészítője a közúti kerékpárnak, amely nagyfokú kényelmetlenséget eredményez. Ezek az ülőlapok összenyomódnak, hogy elnyeljék a rezgéseket és a rázkódásokat hosszabb idők során, így a kerékpár sokkal rugalmasabb a durva járdán. A felfüggesztés ülésoszlopja rugó vagy hidraulikus szivattyút használhat a terhelés alatt, de néhány nagy szilárdságú polimerblokk is van, amely deformálódik az ütközés elnyeléséhez. Ügyeljen arra, hogy a korrózió elkerülése érdekében tisztítsa ki az üléscsövet, mielőtt az új lábat felszerelné.