Méregtelenítés a cellulitisz csökkentésére

Ha egy tengerparti kirándulást tervezel, de először meg akarsz szabadulni a cellulitisz gödröktől, akkor azon tűnődhetsz, milyen gyógymódokkal segíthet a méregtelenítésben és a cellulitisz eltávolításában. Miközben nincs klinikailag igazolt kúra a narancsbőrre, válaszolhat mind a külső kezelésekre, mint például a masszázsolajokra vagy a belső gyógymódokra, mint például a gyógytea. Nincs bizonyíték arra nézve, hogy minden otthoni jogorvoslati eszköz a méregtelenítést vagy a cellulitisz megszüntetését eredményezheti. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen cellulitisz-kezelést megpróbálna.

Narancsbőr

Szerint a “The Illustrated Encyclopedia of Healing Remedies” szerint a cellulitisz csípőre, combra, fenékre és gyomorra formálódik. Ez akkor fordul elő, amikor a zsírsejtek keményednek és sűrűsödnek, és rostos felhalmozódott struktúrákat képeznek más szubkután szövetekkel, mint pl. A nyirok és az erek. Mivel a szerkezetek összezavarodnak, a toxinok és a hulladékok hajlamosak felhalmozni a cellulitisz területeken.

Bőrkefe

Dr. Bruce Berkowsky, a Dr. Dr. Berkowsky Vital Chi Skin-Brushing rendszerének szerzője szerint a bőrhuzás az egyik leghatékonyabb módszer a cellulitisz kezelésére. A bőr ápolásával a természetes anyagokból készült merev bőrkefével készülő cellulitisz területek segíthetnek a vérkeringésnek a cellulitisz klaszterek felbomlásához és ösztönözni a méreganyagok felszabadulását a területről. Ne törölje érzékeny területeket, például a melleket, és ne ejtse meg a sérült vagy gyulladt bőrt.

Illóolajok

Az illóolajok – a növények koncentrált aromás olajjai – hasznosak lehetnek a cellulitisz méregtelenítésében és enyhítésében. Az “Aromaterápiás útmutató az esszenciális olajokhoz” szerint a rozmaring és az édeskömény illóolajok ösztönözhetik a keringést és az atlas cédrus segít a szervezetnek felesleges zsírégetést előidézni. A rózsaolaj segíthet megerősíteni a vérereket a jobb vérkeringés érdekében. A Berkowsky olyan esztétikus olajokat javasol, amelyeket hordozóolajban, például mogyoróolajban hígítanak – a bőrhálózat előtt. Ne használja ezeket az illóolajokat, ha terhes.

Belső kezelések

“A gyógyító jogorvoslat illusztrált enciklopédiája” ajánlja körömvirág és gyömbér tea és friss petrezselyem cellulit. A petrezselyem vizelethajtó, és erős méregtelenítő hatással lehet. A gyömbér ösztönözheti a keringést és a körömvirágzás hagyományos méregtelenítő tea. Kerülje a körömvirág, valamint a gyógynövényeket a gyömbér vagy petrezselyem terhesség alatt.

szempontok

A tiszta víz fogyasztása gyakran segíthet a szervezetnek a toxinok kiöblítésében. A dohányzás, a koffein, az alkohol, a feldolgozott ételek és egyes gyógyszerek toxinjai felépülhetnek a szervezetben, és megnehezítik a cellulitisz méregtelenítését és eltávolítását. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen életmódot megváltoztatna, vagy bármilyen otthoni kezelést végezne.