Lepkék a gyomorban és forró villogásokban

A flitterek, lebegő pillangók kedves látogatók a kertben, de nem olyan üdvözlők, amikor úgy érzi, hogy a gyomrában lebegnek. Ez különösen akkor igaz, ha kipirult a bőr és a verejtékezés támadása. Ezeket a kombinált tüneteket pusztán idegek okozhatják, vagy más orvosi körülményeket jelezhetnek.

A gyomorfajok és a megnövekedett izzadás jelezhet pánikrohamot, ami az Austin Tanácsadó és Mentális Egészségügyi Központjában található Texas Egyetem kiadványában olyan “intenzív fizikai és mentális láncreakció”, amely gyakran egy negatív gondolattal vagy kényelmetlenül kezdődik Testszenzáció. Gyorsan a félelmetes gondolatokra, a terror és a pusztítás érzésére, valamint a különböző fizikai tünetekre támaszkodik. Míg a pánikrohamok félelmetesek, nem életveszélyesek, és a kezelési lehetőségek általában sikeresek, hiszen a 70 és 90 százaléka a kezelésre és a tapintásra szorulóknak megkönnyebbülést szenved az Austin-i Texas Egyetem szerint.

A stresszes események normális reakciója a gyomor fellángolása és a kipirulás, de ha ezek a tünetek továbbra is fennállnak vagy behatolnak életminőségére, akkor szorongásos rendellenességben lehet részed. A nem fenyegető helyzetekben érezhető és izzadt érzés a szorongásos zavarokra utal, amelyek gyakran a depresszióval együtt járnak. A szorongásos zavarok a generalizált szorongásos rendellenesség és a fóbiák, a poszttraumatikus stressz szindróma és a szociális szorongás között terjedhetnek. A szorongás kezelési lehetőségei közé tartoznak a viselkedési terápia, a gyógyszeres kezelés és az alternatív terápiák, mint a relaxáció vagy biofeedback technikák, a hipnózis és a meditáció.

A terhesség negyedik hónapjában a várandós anya először érezheti a baba mozgását. A gyomorban a pillangószalag érzését gyorsulásnak nevezik. A hormonszintek ingadozása, ami kifejezetten az ösztrogén csökkenését okozhatja, úgy érezheti magát, mintha a baba a szervezetben süt. A forró villanások normálisak a terhesség alatt, és általában a fejre, a nyakra és a mellkasra korlátozódnak. Általában a második és a harmadik trimeszterben fordulnak elő, és a forró villámok gyakrabban szenvednek a szülés után, amikor az ösztrogén még alacsonyabbra csökken, mielőtt visszatér a terhesség előtti szintre.

A forró hólyagok, amelyek a perimenopausában lévő nők nagyjából 75-85 százalékát érintik, olyan hőcsíkok, amelyek a törzsben kezdődnek, és a mellkasra és az arcra dolgoznak. A felsőtest vörösessé válhat, és izzadsággá válhat, miközben szédülést tapasztal a gyomorban. Próbálja meg kiküszöbölni a fűszeres ételeket, a koffeint és az alkoholt, hogy lássa, ha a forró villanások enyhülnek. Öltözött rétegekben, rajongó az irodában vagy a hálószobában, és rendszeresen gyakorolhatja a forró villanásokat és a szorongást. A hormonális terápiák és az alternatív gyógyszerek más kezelési lehetőségeket jelentenek.

Pánikrohamok

Szorongásos zavarok

Terhesség

Változás kora