Egy jó sportvezető leírása

A jó sportvezetők ugyanolyan pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a többi sikeres vezető. A szakértői képzettségi szint és a sport érdekes megértése mellett az edzők és más sportcsapatvezetők jellemzően hatékony interperszonális képességekkel rendelkeznek, például a sikeres kommunikáció képességével, mások motiválásával és méltóságával. Rugalmasnak, rugalmasnak és türelmesnek kell lenniük, és meg kell őrizniük ugyanazt az integritást, amit a csapattagoktól és más sportvezetőktől elvárnak.

vezetők

A vezetők befolyásolják az embereket és az emberek csoportjait a jövőre vonatkozó bizonyos célok és jövőképek felé. Míg egyes emberek természetes vezetők, és könnyen elfoglalhatják helyüket egy csoportban, mint felelős személy, mások csoportot választanak, a Psychology Campus honlapja szerint. Egyes vezetők inkább feladatorientáltak, és más vezetők inkább személyközpontúak, de a hatékony sportvezetők általában mindkettőjük kombinációi. Nemcsak a képzésre, a teljesítményre és a győzelemre kíváncsiak, hanem a csapat tagjai közötti interperszonális kapcsolatokban is, Karlene Sugarman cikkében a vezetői jellemzőkről a Psych Web jegyzeteiben.

Sportvezetők

A sportban általában a vezető az edző, de néha bizonyos játékosokat neveznek ki csapatvezetőknek, és ugyanolyan vezetői jellemzőkkel kell rendelkezniük, mint egy hatékony edzőnek. Az edzőket és a csapatvezetőket a többi csapat tagjai nemcsak sporttudásuk és -képességeikért értékelik, hanem más tulajdonságokkal is, mint a felelősség, a munkahelyi etika és a hozzáállás, magyarázza Bret Johnson a Camp Quarterback. Az edzőknek és más sportvezetőknek mindenekelőtt példát kell mutatniuk, és saját maguknak kell lenniük és bemutatniuk ugyanazokat a tulajdonságokat, amelyeket a csapattagoktól elvárnak. A sikeres sportvezetők olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyeket másokban szeretnének látni, mint például a bizalom, a fegyelem és az önkontroll, a Sugarman szerint.

Visionaries

A sportvezetők másokra inspirálnak, mert pozitív hozzáállást, magas moralitást és kitartó célokat kívánnak elérni, mondja Johnson. A hatékony vezetők, beleértve az edzőket és a csapatvezetőket, nagy hangsúlyt fektetnek a csapatuk elképzelésére, és másokat vezetnek az eredmények és eredmények elérése érdekében. Ők fenntartják a valóságos stratégiát a sikerhez, hatékonyan kommunikálják látásukat, és rendelkeznek a csapat támogatásához szükséges karizmussal, magyarázza Sugarman. Továbbá, a nagyszerű sportvezetők ösztönzik és támogatják a támogatást, nem pedig erőfölény vagy vas öklével.

motiváló

A csapat játékosai tiszteletben tartják a sportembert, aki kemény munkás, és lelkesedést érez a csapat céljainak, valamint az egyes játékosok sikerének. Az egyik legfontosabb tulajdonság, amire szükséged van edzőként, a szenvedély – a sportért és a csapat tagjai felé – jelentette be a BBC Sport. A sikeres sportvezető, aki a csapat tagjait motiváltan és optimistán tartja, végül pozitív eredményeket ér el, például a csapat kohézióját, teljesítményét és elégedettségét.