Durian gyümölcs és magas vérnyomás

Magas vérnyomás, vagy magas vérnyomás, emeli a szívbetegségek és a stroke kockázatát, de az egészséges táplálék, beleértve a friss gyümölcsöket is, csökkentheti a számokat. A durian egy egészséges táplálékkal dolgozhat, mint bármely más gyümölcsöt: Nincs olyan tudományos kutatás, amely tartósan növeli vagy csökkenti a vérnyomást. Ha kérdései vannak a durian étkezéssel kapcsolatban, orvosa tanácsot adhat Önnek és további javaslatokat tehet az egészséges életmód fenntartására.

DASH diétát

A durianus gyümölcs lehet a magas vérnyomás megakadályozására szolgáló táplálkozási megközelítés része, vagy a DASH, étrend, amely a magas vérnyomás csökkentésére tervezett táplálkozási mintának felel meg, az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Igazgatóságának 2010-es táplálkozási irányelvei szerint. A terv napi négy-öt adag gyümölcsöt igényel egy 2000 kalóriás étrendben, és egy fél csésze friss durian számít szolgálatra. A tipikus amerikai diéta az ajánlott gyümölcsök kevesebb mint felét foglalja magában.

Nátrium

A Durian csak 5 mg nátriumot tartalmaz csészénként, és a nátrium bevitel csökkentheti a vérnyomást. A magas vérnyomású személyeknek naponta legfeljebb 1500 mg nátriumot kell tartalmazniuk, de az amerikai átlagban 3,400 mg-ot kapnak az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Hivatala 2010. évi táplálkozási irányelvei szerint. A nátrium bevitelének csökkentéséhez elegendő mennyiségű friss gyümölcsöt, zöldséget és dióféléket kell fogyasztania, és korlátozni kell a sós fűszerek és az elkészített ételek fogyasztását.

Kálium

A durianus gyümölcsök fontos előnye a vérnyomása, hogy nagyon magas a káliumban, 1,059 mg / csésze. A magas káliumi étrend az egészséges vérnyomást támogatja, és az egészséges felnőtteknek napi 4 700 mg-ot kell kapniuk. Az átlagos amerikai csak az ajánlott mennyiségű kálium-citrát napi 56% -át kapja meg, az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgálatának 2010. évi táplálkozási irányelvei szerint. A gyümölcsök, a bab, a zöldség és a hal jó természeti források.

Egyéb információk

Egy csésze nyers durian 48 mg C vitamint, vagyis a napi érték 80 százaléka. Korlátozott számú tanulmány azt javasolta, hogy a C-vitamin csökkentheti a magas vérnyomást, de a bizonyítékot összekeverik a Linus Pauling Intézet Micronutrient Information Centerje szerint. Továbbra is kövesse az orvos orvosi tanácsát az Ön állapota miatt. A gyümölcsök csak egy kis összetevője a kiegyensúlyozott étrendnek. Például a tejtermékek jobb kalciumforrások, a zöld zöldségek és diófélék pedig magasabbak a magnéziumban. Ezek fontos ásványi anyagok az egészséges vérnyomás fenntartásához.