Diverticulosis és saláta

Ha divertikulózisban szenved, akkor a kis üveget a vastagbélnek a gyenge pontokon keresztül. Mindegyik tasakot diverticulumnak nevezik. Ez egy általános feltétel – az amerikai 40 év feletti felnőttek mintegy 10 százaléka rendelkezik. A divertikulózis kialakulásának esélyei felmegyek, ahogy öregsz. A 60 évnél idősebb amerikaiak mintegy 50 százaléka divertikulózisban szenved. Az olyan ételek, mint a saláta fogyasztása segíthet az állapotod kezelésében.

Jelentőség

A táplálékfelvétel növelése étellel, például salátával, csökkentheti a divertikulózis tüneteit, valamint megakadályozhatja a komplikációkat, beleértve a divertikulitist, ami gyulladás. Bár ez a betegség nem észlelhető tüneteket okozhat, alacsonyabb hasi érzést, görcsszerű fájdalmat, székrekedést és puffadást okozhat. A fájdalom hirtelen és súlyos lehet, vagy enyhe fájdalomként kezelhető, ami több nap alatt romlik. Önnek is lehet hányingere, görcsös, hányás, hidegrázás, láz vagy tálatlan szokások. A növekvő étkezési rostot ezen állapot elsődleges kezelésének tekintik.

Előnyök

A szálakat zöldségekben találjuk, beleértve a salátát, valamint a gyümölcsöket és a magokat. Ezeknek az élelmiszereknek ez az emészthetetlen része megtartja székletét, és csökkenti a kettősponton belüli nyomást, segítve ezzel a széklet kényelmesebb mozgását. Napi 20 g-ról 35 g rostot kell fogyasztania, hogy előnyhöz jusson. A saláta a magas rosttartalmú élelmiszerek között található, átlagosan körülbelül 1 g rostot tartalmaz csészénként, a Melissa Bernstein és az Ann Schmidt Luggen “Táplálkozás az idősebb felnőttek számára” szerint.

Megelőzés

Bár nem bizonyított, az alacsony rosttartalmú diéta divertikulózisokat okozhat, a National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint. A feltétel gyakori Amerikában és más iparosodott országokban, ahol az alacsony rosttartalmú étrend a normák. Ritkán ázsiai, ahol a magas rosttartalmú étrend a normák. A zöldség saláta és egyéb rostos ételek fogyasztása segíthet megakadályozni a divertikulózist.

szempontok

Különböző típusú saláta különböző mennyiségű rostot biztosít. Például 1 csésze római saláta kb. 1,2 g rostot tartalmaz, míg 1 csésze jégsaláta 7 g rostot tartalmaz. Egyéb ételek magasabb rosttartalommal rendelkeznek, beleértve a lencseeket is, amelyek 15,6 g / csésze, darált gabonafélék, amelyek 9,6 g / ½ csésze, főtt spenót, amely 4,3 g / csésze, főtt sárgarépa, amely 2,5 g / És alma, amely átlagosan 4 g gyümölcsenként.