Curry por alkalmazását terhesség alatt

Ha egy ízletes, ízletes ételre törekszik, hogy kielégítse a várandós illatát, próbáljon meg elkészíteni valamit curry porral. Egészségügyi előnyei mellett a curry por is segíthet a baba megtanulni, hogy kedveli az új ízeket. Az étvágyat érintő kérdések, mint például a gyomorégés súlyosbodásának elkerülése érdekében egyenletes étvágyat eszel. Ahhoz, hogy biztonságban legyen, ellenőriznie kell orvosával, hogy van-e valamilyen ok arra, hogy elkerülje a curry por terhesség alatt.

Curry por egy fűszer keverék, amelyet különböző ázsiai konyhákban használnak. A keverékben lévő fűszerek regionális preferenciák és hagyományok szerint változhatnak, de tipikusan a kurkuma, a koriander, a kömény és a kardamom. A curry por egyes komponenseinek használata legalább 3000 BC-re nyúlik vissza. Saját curry-port adhat a kívánt fokú spiciness-hoz a különböző receptek felhasználásával.

Nem csak a curry por ízletes, hanem számos egészségügyi előny is kínál Önnek. A currypor, a kurkuma alapelve a curcumin nevű anyagot tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatású a testben. Ez a gyulladáscsökkentő hatás enyhíti az ízületi fájdalmat és segítheti a gyulladásos bélbetegségek tüneteit. A kurkumin szintén elősegítheti a rák megelőzését, javítja a májműködést, segíti a memória megőrzését, segíti a szexuális úton terjedő betegségek kezelését és öregedésgátló hatást. Mint minden gyógynövényhez vagy kiegészítéshez, akkor orvosnak kell törölnie a currypor gyógyászati ​​célú felhasználását, és nem szabad helyettesítenie az előírt gyógyszerekre.

Szeretné, ha a baba felnövekszik a curry ételeket? Növelheti a baba ízét a curry por és egyéb fűszerek számára, ha ezeket a terhesség alatt eszik. A terhesség alatt fogyasztott ételek ízeinek és szagainak felelõs vegyi anyagok a magzatvízen keresztül érik el a gyereket. Amikor a baba lenyeli ezt a folyadékot, érzékeli a különböző ízeket. A baba ténylegesen megtanulhatja, hogy élvezze ezeket az ízeket ebből a születés előtti expozícióból, amint azt az a tény is mutatja, hogy ízesített ízeket választanak, amikor azokat szilárd ételeken való születésük után visszaküldik őket.

Ha terhes vagy, máris hajlamos nemkívánatos tünetekre, például gyomorégésre. A fűszeres ételek, mint például a curryporral készültek, a gyomorégést rosszabbá tehetik, különösen a harmadik trimeszterben, amikor a bővülő méhegy nagyobb nyomást gyakorol a belekre és a gyomorra. Ha mégis meg akarod kapni a curry-ét, próbáld kis mennyiségben elfogyasztani, enni egy kis joghurtot vagy tejet, és ne evés után ne feküdjön le a gyomorégés megelőzésére.

Azonosítás

Egészségügyi előnyök

A bébi palate fejlesztése

elővigyázat