Chobani joghurt és edzések

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki edzéséből, jó fizikai állapotban kell, hogy legyen, és gyakoroljon olyan gyakorlatokat, amelyek támogatják a fitness céljait. De az edzőteremben kívül hozott döntések, például az ételek, amelyeket eszel, szintén befolyásolhatják edzésedet és eredményeit. A Chobani görög joghurt támogatja az edzéseket és elősegíti a különböző gyakorlati célok előnyeit. Az edzésprogram elindítása előtt konzultáljon orvosával.

A Chobani joghurt kalóriatartalma íz szerint változik. A 6-oz. A gyümölcsöt ízesített Chobani tartálynak 140 kalóriája van, míg a 6 oz. A sima Chobani tartály 100 kalóriát tartalmaz. Ha fogyni szeretne, a sima Chobani joghurt a legjobb lehetőség, míg a gyümölcsízű joghurt jobban támogatja az izomépítést, mivel ez a feladat kalóriatöbbletet igényel. Még akkor is, ha Ön diétázik, a gyümölcsös ízesítésű Chobani joghurt számos edzéssel, például 30 perces aerobik vagy 43 perc súlyemeléssel elégeti.

A Chobani joghurt zsírmentes, így a kalóriatartalom alacsonyabb, mint a teljes zsírtartalmú joghurt. Bár a zsírmentes, alacsony kalóriájú joghurtok előnyösek lehetnek, ha súlyos testsúllyal dolgozik, ez akadályozhatja az izomépítő edzést. A “Gut” folyóirat 2003. októberi számában megjelent kutatás azt mutatja, hogy az étrendhez szükséges lényeges zsírok hozzáadása növelheti az izomtömeget. A megnövekedett izomtömeg javíthatja az edzés minőségét, javítva az erőt és az állóképességet.

A Chobani gyümölcsízesített joghurtok jobban megmunkálják, mint a sima ízűek, mivel a gyümölcsízesítésű joghurtok jóval magasabbak a szénhidrátokban. A gyümölcsös ízesítésű Chobani joghurt 20 g szénhidrátot tartalmaz 6 oz-nál. A mindössze 7 grammhoz képest a sima ízben. A szénhidrátok a testet üzemanyaggal látják el edzés közben, és segíthetnek a helyreállításban. A táplálkozáskutató Dr. John Berardi kifejti, hogy a szénhidrátok fogyasztása a testmozgás után javíthatja a gyógyulást.

A Chobani sima joghurt jobb fehérjeforrás, mint a gyümölcsízek, mint 6 oz. A sima Chobani joghurt 18 g fehérjét kínál, szemben a 14 g-os gyümölcsaromával. A fehérje létfontosságú az edzés helyreállításához, mivel biztosítja az edzésmentesítéshez szükséges aminosavakat. Ha zsíros veszteségért dolgozik, a sima Chobani joghurt jobb választás az edzéshez, hiszen a 2009. októberi “Táplálkozás, anyagcsere és kardiovaszkuláris betegségek” című kutatás azt jelzi, hogy a magas fehérjetartalmú étrend csökkentheti a hasi zsírt. A sima Chobani joghurt alsó kalóriatartalma szintén támogatja a zsírégető erőfeszítéseket, hiszen kevesebb kalóriát biztosít, amit a gyakorlat során ki kell égetni.

Kalória tartalom

Zsírtartalom

Szénhidráttartalom

Protein tartalom