A halolaj okozhat kiütéseket?

A halolaj az omega-3 zsírsavak gazdag forrása, amely segíthet egyes betegségekben. Amíg az omega-3 zsírsavakat halakból kaphatjuk, a halolajat kiegészítőként is megvásárolhatjuk. Mint minden kiegészítő esetében, ha bármilyen ismert allergia van, fennáll az allergiás reakció kialakulásának kockázata. A bőrkiütés nem mellékhatása a halolaj felvételének, hanem allergia jele. A halolaj-kiegészítők használata előtt beszéljen orvosával.

Hal Olaj

A halolajat számos betegség kezelésére és megelőzésére alkalmazzák, de nem értékelték és az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-Igazgatósága nem szabályozza. A MedlinePlus kijelenti, hogy a halolaj kiegészítők segíthetnek a reumás ízületi gyulladásban, a menstruációs fájdalomban, a magas vérnyomásban, a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességben, a stroke-ban, az artériák keményedésében, a veseproblémákban és a gyenge csontokban. A halolaj nem ajánlott májbetegségben, hasnyálmirigy-rendellenességben, cukorbetegségben, alulműködésben szenvedő pajzsmirigyben vagy naponta több mint két alkoholtartalmú ital fogyasztása esetén. Kövesse a kiegészítők címkéjének utasításait, és jelentse be az esetleges nem kívánt tüneteket orvosának.

Allergiás reakció

Habár a halolaj-kiegészítők a legtöbb ember számára biztonságosnak tekinthetők, a halolajok fogyasztása után allergiás reakciót válthat ki. A halolaj-kiegészítők allergiás reakciójának gyakori tünetei közé tartozik az arc, a torok, az ajkak vagy a nyelv duzzanata, csalánkiütés és légszomj. Az allergiás reakció során az Ön immunrendszere a halolajban lévő fehérjékre reagál. A szervezet védi magát az immunglobulin E antitestek és a hisztamin létrehozásával. Ezek a vegyi anyagok a test egészében gyulladást okoznak.

Bőrkiütések

Gyakori bőrkiütések lehetnek csalánkiütés, ekcéma és általános bőrviszketés. A csalánkiütés bárhol megjelenhet a bőrön, és a tetején lapos, vörös színű, sajátos határokkal rendelkező csomócsomókban jelenik meg. A csalánkiütés a test egy részéből a másikba migrál, és rendkívül viszkető. Az ekcéma egy krónikus bőrbetegség, amely allergiás reakciókra kigyulladhat. Ez a bőrkiütés száraz, bőrszerű bőrfelületeket okoz, és folyadékkal töltött hólyagokat is okozhat. A hólyagok sírhatnak, átszúrják és viszketik.

szempontok

Ne hagyja abba a halolaj-kiegészítők használatát, ha kiütés alakul ki, és hívja orvosát. Allergiás vizsgálatokat lehet végezni a kiütés pontos okainak meghatározására. Ha klinikailag diagnosztizálták a halallergiát, orvosa javasolni fogja, hogy távolítsa el az összes diétás termékét az Ön étrendjéből.