A diétás koksz okozhat folyadékmegtartást?

Ha dagadt állapotban van, különösen a lábad, a boka, az arcod vagy az ujjaid körül, akkor lehet, hogy folyadékvisszatartást szenved. A folyadékretenció, amit néha vízmegtartónak vagy ödémanak is neveznek, akkor jelentkezik, amikor a szervezetben folyadékok keletkeznek, és így puffadtá válnak. Bár a diétás koksz koffeint és nátriumot tartalmaz, amelyek mindkettõt okozhatják a szervezetünk, hogy folyadékot tartson, nem valószínű, hogy az ivás súlyos folyadékvisszatartást okoz.

Folyadékvisszatartás

Ha az ödéma a diétás koksz fogyasztása miatt tapasztalható, akkor önmagát is kezelheti. A folyadék retenció akkor fordul elő, ha a szervezet nyirokszáma nem elégíti ki a folyadékot a szövetekből a véráramba. Bár a folyadék retenciója lokalizálható – csak bizonyos testrészek érintettek – gyakran az egész testében fordul elő, bár a duzzanat jelei nyilvánvalóbbak lehetnek a végtagokban. A folyadék retenció számos tényező eredménye lehet, beleértve a koffein és a nátrium fogyasztását is, amelyek mindkettőben megtalálhatók a diétás kokszokban.

Koffein és víz visszatartás

A diéta-koksz tartalmaz koffeint, amely mind emberi, mind pedig természetesen előfordul. Ez egy vizelethajtó, amely segít a testednek megszabadulni a folyadéktól. A koffein jelzi a szervezetet, hogy megszabaduljon a folyadéktól, függetlenül attól, hogy szüksége van-e vagy sem, védekezésként pedig a tested folyadékokba kerül, megelőzve a kiszáradást. A 12 uncia étkezési koksz 42 mg koffeint tartalmaz adagonként, míg a koffeinmentes diétás koksznak nincsenek. A MedlinePlus naponta legfeljebb 200-300 mg koffeint ajánl.

Nátrium- és diéta-koksz

A magas nátriumtartalmú folyadék megtarthatja a folyadékot, és növelheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A legtöbb amerikai fogyasztja túl sok nátriumot étrendjében, gyakran a feldolgozott élelmiszerek, például a diétás koksz fogyasztása miatt. A 12 uncia étkezési koksz 10 milligramm nátriumot tartalmaz. A mennyiség még magasabb, 40-70 mg / adag, ízesített diétás kokszra. A viszonylag nagy mennyiségű nátrium, figyelembe véve a kis adag méretét, meglepődhet, mivel az édes diétokóznak íze van. A javasolt nátriumfelvétel napi 2300 milligramm, de 1500 milligrammra csökken, ha korábban szívbetegség volt, 50 évesnél fiatalabb vagy afrikai-amerikai vagy.

A folyadék retenciójának kezelése

A folyadékvisszatartás önkezelése ellenkeztetésnek tűnhet: Több folyadékot kell fogyasztania. Több folyadék, különösen alacsony nátriumtartalmú italok fogyasztása, a koffeinmentes választások, mint a gyümölcslevek és a víz, segítenek a test szöveteinek felszabadulni a folyadékból, mivel már nem hiszi, hogy ez veszélybe kerülhet a kiszáradáshoz. Miközben nem állították be az ajánlást, sok egészségügyi szakember azt javasolja, hogy naponta legalább nyolc 8 uncia folyadékot fogyasztanak. Többet ajánlunk, ha erőteljes tevékenységet végez vagy magas hőmérsékletet tapasztal. Hasonlóképpen többre lehet szükség, ha sok nátriumot vagy koffeint fogyaszt.