A citromsav por szépségének előnyei

A gyümölcsök különböző savakat tartalmaznak, amelyeket évszázadok óta használnak az alternatív egészségügyi és szépségápolási termékekben. A helyileg alkalmazott savas kezelések a bőrt, a zsugorodó pórusokat, az enyhe pattanások kezelésére, valamint a sötét foltok és finom vonalak kijavítására szolgálhatnak. A közös gyümölcssavak közé tartoznak az almából származó almasav, a szőlőből készült borkősav és a citrusfélék citromsavai. Ezek a savak bőrre alkalmazhatók maszkok, cserjések, tonerek vagy héjak formájában. A citromsav, amely ezen savak közül az egyik legkedvezőbb, por alakban beszerezhető, a kívánt kozmetikai kezeléshez.

Citromsav előnyei

A bőrre alkalmazott citromsav leöblíti az elhalt hámsejteket és meggyorsítja az új sejtforgalmat. Ez utóbbi elősegíti az új bőrnövekedést, amely segíthet enyhíteni az életkor foltok megjelenését, akne hegek, kis ráncok és egyenetlen tónusok és textúrák területeit. A citromsavat tartalmazó házi szépségápolási termékek sokkal kedvezőbbek, mint a professzionális kezelések, de hasonlóan hatékonyak lehetnek – ha kisebb méretben. A citromsav alkalmazásának mellékhatásai a bőrön enyhe égetés, bizsergés és átmeneti bőrpír. Fontos, hogy az otthoni szépségápolási termékeket egy kis bőrápolóra teszteljük néhány órával, mielőtt az arcot használná. Az alkar alsó része megfelelő hely.

Citromsav és tejmaszk a pattanásos bőrre

A zsíros bőr kinövése és hasonló hatása a könnyű kémiai héjhoz hasonlóan, próbáljon meg egy tejmaszkot, amely ötvözi a citromsav és a tejsavakat, hogy elhalt sejteket hagyták el, és a bőrszínt még ki is hagyják. Ahhoz, hogy ezt a maszkot, össze 1/4 csésze alacsony zsírtartalmú tej, 2 evőkanál. Citromsav port és 1/4 csésze vizet egy kis tálban. Keverjük addig, amíg az összetevők nem keverednek, és a por feloldódik, majd az elegyet száraz bőrre helyezzük. Hagyja, hogy a maszk 15 percen át megszáradjon – elkezd húzni és megtörni, ezért üljön nyugodtan -, majd alaposan öblítse le langyos vízzel.

Citromsav peel az eltömődött pórusok számára

A gumibevonatú maszk mélyen behatol a pórusokba, és kiszárad, és így a bőr puhább, tisztább és fényesebb lesz. Keverjük össze 1/2 csésze vizet, 1/2 csésze narancslevet, 2 evőkanál. Citromsav por és egy csomag unflavoured zselatin egy serpenyőben. Hevítsük fel közepesen, folyamatosan keverjük, amíg a zselatin és a citromsav por teljesen feloldódik. Az elegyet egy hőálló edénybe helyezzük, és 25 percig hűtjük. A maszk egy vékony rétegét szárazra vigyük fel, és hagyjuk száradni 30 percig. Óvatosan lehúzva, a maszk külsõ éleirõl indulva.

Citromsavas bõrbõr egyenetlen bõrtónusra

Az egyenetlen bőrviszonyok vagy érdességi területek támadása érdekében a citromsavas bozót a bőrt megfiatalítja és puhítja. Combine 1/4 csésze egyszerű joghurt, 2 evőkanál. Hengerelt zab és 1 evőkanál. Citromsav por egy kis tálban. Keverjük addig, amíg az összetevők nem keverednek, majd helyezzük a bozót nedves, tisztított bőrre. Finoman csepegjen körkörös mozdulattal az ujjaival akár két percig is, vagy amíg enyhe bizsergést nem érez. Hűvös vízzel öblítsük le.