Milyen korban tud a gyermek a súlyokkal dolgozni?

Ha valaha is hallottad, hogy a súlyemelés nem biztonságos a 12 év alatti gyermekek számára, mert megdöbbenteti a növekedést, akkor nem vagy egyedül. Ez a mítosz továbbra is fennáll, annak ellenére, hogy semmilyen igazság hiányzik, az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint. Az izomerő növelése, a csontsűrűség növelése és a koleszterinszint csökkentése mellett a súlyok kezelése gyakran elhanyagolható előnyökkel jár – túlsúlyos gyermekeket biztosít, akik más sportokkal küzdve esélyt kaphatnak arra, hogy kitűnjenek a fizikai alkalmasság területén. A megfelelő korban a súlyok használata kiváló módja annak, hogy a gyerekek erővel álljanak.

Készenlét

Általában a gyermek elkezd dolgozni a súlyokkal, ugyanakkor készen áll a szervezett sportokra. Ez azt jelenti, hogy képesnek kell lennie arra, hogy kövesse az utasításokat, megértse a megfelelő formát és betartsa a biztonsági eljárásokat, beleértve a mindig felmelegedést megelőzően és a hűtés után. A legtöbb gyerek számára ez a készség 7 vagy 8 éves körül alakul ki. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia Sport Gyógyszertudományi és Fitnessi Tanácsa figyelmeztet a súlygyakorlásra a megelőzés előtt, mivel az egyensúly és a testellenőrzési képességek még nem teljesen kifejlesztettek.

Kezdet

A korától függetlenül a gyermeknek könnyű súlyokkal kell kezdenie, és az ismétlésekre kell összpontosítania. Azonban a kor kezdeti súlya több, mint az életkor, a gyermek erejétől függ. Az ismétlési szabály minden gyermek számára megegyezik – ha egy gyermek nem képes nyolc súlycsökkentést végrehajtani, túl nehéz. Miután a gyermek sikeresen végezte a 15 ismétlést, 10 százalékkal nehezebbé válhat.

Izomzatépítés

Egy kisgyermek nem fog nagyobb izomfejlődést kifejleszteni a testsúlygyártásból, mivel az izomméret növelésére felelős hormonok még nincsenek jelen. A súlyok felhasználása ebben a korban segít a gyermeknek az izom erejének kialakításában, a feszesebb izmok révén. Miután a hormonok jelen voltak a pubertás alatt, a súlyemelés segít az izmok méretének növekedésében. Bár a pubertás hamarabb kezdődik egyeseknél, később pedig mások számára, a legtöbb lány 11 éves korában kezdődik a pubertás és a 14 éves korban érett. A legtöbb fiú 12 éves korban kezdődik és 15-16 éves korában érett.

szempontok

A szakképzett edzést végző edző felügyelete és oktatása elengedhetetlen. A legtöbb sérülés a felügyelet nélkül használt otthoni berendezések nem biztonságos viselkedését eredményezi, jelentette be az American Academy of Pediatrics. Az AAP hozzáteszi, hogy a felügyelet és a helyes technika beállításai esetén a súlyemeléssel járó sérülések aránya alacsonyabb, mint más sportági sérülések aránya vagy az iskolából való beszállás. Az olimpiai felvonók, a felvonók és az egyszeri megismételési maximális erőfeszítés nem biztonságos minden korú gyermek számára.