Chia magvak egészséges koleszterinszintre

A vérben a teljes vagy alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterinszintje növelheti a szívbetegségek kockázatát, de az étrend módosításával fenntarthatja vagy elérheti az egészséges számokat. A chia magvak némelyikének tápanyagai csökkenthetik koleszterinszintjét, és a leghatékonyabbak a teljes kiegyensúlyozott étrend részeként. Beszéljen orvosával a koleszterinszint csökkentéséhez szükséges további lépésekről.

Chia Seed Háttér

Chia magvak származnak a chia növény, amely szintén ismert Salvia columbariae Benth szerint a Mezőgazdasági Minisztérium. Ők az Egyesült Államok délnyugati részén és Kalifornia partjainál vannak, és jelenleg Nevada, Kalifornia, Arizona, Utah és New Mexico részeiben nőnek fel. A csendes-óceáni parton élő indiánok történelmileg gasztronómiai és gyógyászati ​​célokra használják a chia-et, a magok pedig fehérjét és kalciumot biztosítanak. A chil magok pörkölése után megeszik őket, hozzáadják őket zabkáshoz vagy leveshez, vagy keverik őket italokkal, hogy megvastagítsák őket.

Diétás áttekintés

Csökkentse koleszterinszintjét, és enyhítse a Chia-magokat egy étrend részeként, amely a koleszterinszint-növelő telített zsírok kalóriájának legfeljebb 10% -át teszi ki, az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Szolgálatának 2010-es táplálkozási irányelvei szerint. Mivel a zsír kilenc kalóriát tartalmaz grammonként, ez azt jelenti, hogy a napi zsírok bevitelét legfeljebb napi 22 grammra korlátozzák egy 2000 kalóriás étrendben. Egy uncia köménymag csak 0,9 g telített zsírt tartalmaz. Az étrendi koleszterin növelheti az LDL koleszterinszintjét, és a chia magok koleszterinmentesek.

Élelmi rost

A chia magvak minden egyes darabja 10,7 gramm étkezési rostot biztosít. A diétás rost olyan növényi ételekből származik, amelyeket a szervezet nem képes megemészteni, és csökkenti a teljes és az LDL koleszterin szintjét a vérben, a Linus Pauling Intézet Micronutrient Information Center szerint. Az egészséges étrend legalább 14 g étkezési rostot tartalmaz az 1000 kalóriát fogyasztva, de a tipikus amerikai étrend kevesebb mint felét tartalmazza, a 2010-es táplálkozási irányelvek szerint.

Omega-3 zsírsavak

A króm mag egy grammja közel 5 g alfa-linolénsavat szolgáltat, és az alfa-linolénsav lényeges omega-3 zsírsav. Az omega-3 zsírsavak a szív egészséges zsírsavak, és csökkenthetik az összes koleszterin szintjét, a University of Maryland szerint. A len, a lenmag és a repceolaj az alfa-linolénsav más forrása, és a zsíros halak és kagylók más docánhexaénsavnak és eikozapentaénsavnak nevezett omega-3 zsírsavakat is szolgáltatnak a Linus Pauling Intézet Micronutrient Információs Központja szerint. Az alfa-linolénsav napi értéke napi 1,1-1,6 g, a 2010-es táplálkozási irányelvek szerint.

Az elhízás növeli a koleszterinszintet, ezért csak a mérsékelten enni a chia magokat, elkerülve a nem kívánt testsúlygyarapodást, mivel minden uncia 139 kalóriát biztosít. Néhány módszer a tápanyag-sűrű táplálékba való felvételre olyan finomságok, joghurtok vagy gabonafélék finomságai. Számos tényező befolyásolja a koleszterin szintjét és a szívbetegségek kockázatát, és a chia magvak egészséges étrend részeként történő fogyasztása talán nem elegendő a koleszterinszint csökkentéséhez. Továbbra is kövesse orvosának orvosi tanácsát, hogy egészséges legyen.

Egyéb információk