Barna rizs tészta táplálkozás

Ha glutén allergia van, nem lehet enni a búzából készült ételeket, amely számos általános élelmiszer-tételt tartalmaz, mint a tészta. Azonban néhány élelmiszergyártó a rizs tésztát alternatívájaként a búzagészta számára kínál, melyeket glutén allergiával biztonságosan enni lehet. Ahhoz, hogy növelje a teljes kiőrlésű gabonát, válassza a barna rizs tésztát, amely körülbelül ugyanannyi kalóriát és tápanyagot tartalmaz, mint a teljes búza tészta.

Szolgálati méret és kalória

A Táplálkozási adatok címkéjének adagolási méretei szabványosították, hogy könnyebbé tegyék az elemek összehasonlítását. A Lundberg Family Farms kiszolgálója spagetti barna rizs tészta 55 gramm száraz, ami kb. Ennek a barna rizs tésztának minden 55 gramm adagja 190 kalóriát tartalmaz. Összehasonlításképpen, a teljes búza tészta ugyanazon adagja 191 kalóriát tartalmaz.

Szénhidrát

A Lundberg Family Farms 55 gramm adagja barna rizs tészta 40 gramm szénhidrátot, 4 gramm rostot és 1 gramm cukrot tartalmaz. A legtöbb kalóriát szénhidrátból kell származnia, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A szénhidrátok táplálják a testet energiával. Amellett, hogy jó szénhidrátforrás, a barna rizs tészta is biztosítja a szervezet szálas. Az élelmiszerekben lévő szál hosszabb ideig emészthető, és segít az éhség szabályozásában. Egészséges felnőtt nők napi 21-25 gramm rostot igényelnek, és az egészséges felnőtt férfiak napi 30-38 gramm szálat igényelnek.

Zsír

A zsírok koncentrált kalóriatartalmakként működnek, és az Amerikai Szívszövetség szerint a bevitel az összes kalória 25-35% -ára korlátozódik. Ráadásul a telített zsír bevitelének kevesebbnek kell lennie, mint az összes kalóriabevitel 7 százaléka. A telített zsír magas bevitele növeli a vér koleszterinszintjét és a szívbetegség kockázatát. Minden 55 gramm adag Lundberg Family Farms barna rizs tésztából 3 gramm zsírt és 0,5 gramm telített zsírt tartalmaz.

Fehérje

Minden 55 gramm adag Lundberg Family Farms barna rizs tészta tartalmaz 4 gramm fehérjét. A növényi fehérjeforrásként a barna rizs tészta nem tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, így hiányos fehérjeforrás. Ha egy változatos étrendet fogyaszt, amely magában foglalja a zöldségeket és a teljes kiőrlésű gabonát, akkor a Vegetáriánus Erőforrás Csoport szerint többet nem képes megfelelni minden esszenciális aminosav szükségletének. Egészséges felnőtt nők napi 46 gramm fehérjét igényelnek, és egészséges felnőtteknek napi 56 gramm fehérjére van szükségük.