American Heart Association & omega-3 rda

2000-ben az American Heart Association új iránymutatásokat fogadott el az omega-3 zsírsavak táplálékfogyasztására vonatkozóan. A nonprofit szervezet, amelynek célja a szívbetegségekkel és a stroke-szal kapcsolatos információk terjesztése, azon a bizonyítékon alapul, hogy az omega-3 zsírsavak – amelyek természetesen sokféle halban és bizonyos növényi és dióolajokban találhatók – segítenek csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát És stroke.

Az omega-3 zsírsavak az emberi egészségre és fejlődésre létfontosságú többszörösen telítetlen zsírsavak. Két omega-3 zsírsav táplálékforrása van: tengeri élelmiszerek, magvak és diófélék. A lazac, a hering, a pisztráng, a kékhal és a szardínia eikosapentaénsavat vagy EPA-t és dokozahexaénsavat vagy DHA-t tartalmaz. A kanola és a lenmagolaj, a lenmag és a dió alfa-linolénsavat vagy ALA-t tartalmaz. Az EPA és a DHA dominálnak az emberi retinában és az agyban, mivel irányítják a retinális sejtek és a neuronok működését. Az omega-3 zsírsavak elősegítik a szív- és érrendszeri egészségeket a vérlemezkék aggregációjának és gyulladásának csökkentésével. A krónikus vagy alacsony fokú gyulladás az elhízás, a metabolikus szindróma és a cukorbetegség klinikai jellemzője – mindezek olyan tényezők, amelyek növelik a szívbetegség és a stroke kockázatát.

A felülvizsgált amerikai szívszövetség iránymutatásai kiemelik az egészséges táplálkozás fontosságát, és optimális súlyt tartanak a szívbetegségek és a stroke kockázatának csökkentésében. A szervezet azt tanácsolja az egészséges egyéneknek, hogy heti két adag zsíros hal fogyasztását ajánlják, és azt is ajánlja, hogy az alfa-linolénsavban gazdag növényi eredetű élelmiszereket is fogyasztanak, A koronária-kórtörténetben ismert egyéneknél az AHA azt tanácsolja, hogy kb. Minden gramm EPA és DHA. Ezeket olajos halból vagy halolaj-kiegészítőkből lehet beszerezni, ha orvosa jóváhagyja. A magas trigliceridszinttel rendelkezőknek ajánlott 2-4 db g EPA-t és DHA-t orvosnál kezelni – egy olyan bevétel, amely 20 – a trigliceridszintek 40% -os csökkenése, a 2003-ban az “Arteriosclerosis, Thrombosis és Vascular Biology” folyóiratban megjelent kutatás szerint. A kutatók figyelmeztetnek arra, hogy ezek az omega-3 zsírsavak nagyobb dózisokat igényelhetnek túlzott vérzéshez.

Az American Heart Association tudományos ülésszakában 2010-ben jelentett eredmények szerint az omega-3 zsírsav kapszula formájában történő alkalmazása nem jobb, mint egy placebo a pitvarfibrilláció kezelésében, ami a szívroham és a stroke kockázatát jelenti. A pitvari fibrilláció olyan rendellenes szívverés, amelynél a szív felsőujamerei ahelyett, hogy hatékonyan dobálják a vért az alsó kamrákba, egy pitvari fibrillációval rendelkező betegek egy csoportja 4 g omega-3 kapszulát kap naponta, és egy másik csoport kapott Egy placebót 24 hétig. A kutatók úgy találták, hogy az omega-3 kiegészítés hatástalan a pitvari fibrilláció kezelésére.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala nagy mennyiségű higany miatt figyelmeztet a tonhal, a cápa, a kardhal, a király makréla és a cseresznye túlzott fogyasztására. A terhes vagy szoptató nők, valamint a kisgyermekek ne kerülhessék el ezeket a halakat. Az ügynökség tudomásul veszi, hogy két étkezés minden héten – körülbelül 12 uncia összesen – a tenger gyümölcsei, mint a lazac, harcsa és garnéla elfogadható. Ellenőrizze a helyi hatóságokkal az Ön területén fogott halak biztonságát.

Omega-3 zsírsavak funkciói

Élelmiszer alapú iránymutatások

Halolaj-kiegészítők

figyelmeztetések