A kurkumin és a magas vérnyomás

Magas vérnyomás vagy magas vérnyomás gyakori az Egyesült Államokban, amely körülbelül 60 millió embert érint. A hipertónia rendszerint 140-nél nagyobb szisztolés nyomásértéket és / vagy diasztolés nyomást határoz meg 85-nél, bár más tényezők is fontosak. A magas vérnyomás a magas koleszterinszint, ateroszklerózis és stressz, többek között a szívroham és a stroke kockázatát növeli. A kurkumin hatását a magas vérnyomáson nem vizsgálták az emberekben, bár befolyásolja a vér tulajdonságait és összetevőit. Ha vérnyomása magas, forduljon orvosához.

A kurkumin a kurkuma gyökér biológiailag aktív komponense, amelyet gyakran szárítanak és sárga porba őrölnek és gyógyászati ​​vagy fűszerként használják. A kurkumin széles körben használt gyógynövény-gyógymód az indiai ayurvédikus gyógyászatban, és kisebb mértékben a hagyományos kínai orvoslásban. A kurkumin számos gyógyszeres tulajdonságot mutat be, és néha az emésztés elősegítésére, az ízületi gyulladás tüneteinek csökkentésére és az agy Alzheimer-kór elleni védelméről van szó, amint azt az “Ayurvédikus gyógynövények útja” idézi. A kurkumin hatását a vérnyomáson nem vizsgálták közvetlenül , Bár a vér koleszterinszintjének csökkentése, a gyulladásos reakciók csökkentése és a véralvadás lelassulása hozzájárulhat a magas vérnyomás megelőzéséhez vagy a magas vérnyomás elleni küzdelemhez.

Az “Orvosi Herbalism” szerint a kutatás kimutatta, hogy a kurkumin csökkenti a koleszterin és trigliceridek keringési szintjét a vérben és a műben, valamint a Clofibrate hatóanyagot, de mellékhatások nélkül. A vér koleszterinszintjének, különösen a káros LDL-típusnak a csökkenését az orvosi közösség vállalja az ateroszklerózis kockázatának csökkentésére, amely az artériák eltömődését és keményedését okozza. Az ateroszklerózis a magas vérnyomás egyik ismert oka.

A kurkumin erőteljes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, elsősorban azért, mert erős antioxidáns, amely nitrogén-monoxidot és szabad gyököket vesz fel a vérben, és gátolja a COX-2 gyulladásgátló anyagot, amint azt a humán “biokémiai, élettani és molekuláris vonatkozásai” Táplálás.” Mint ilyen, a kurkuminnak előnyös lehet az ízületi gyulladásos tünetek, de a véredények károsodása esetén fellépő gyulladásos reakciók csökkentésére is. Az ateroszklerotikus plakkok koleszterinnel történő kialakulása lényegében gyulladásos válasz a vérerek hajlataira vagy a szabad gyökök által okozott károsodásra. Más COX-2-inhibitorokkal, például Celebrexszel ellentétben a kurkumin nem toxikus és nem okoz komoly mellékhatásokat.

A kurkumin hajlamos arra, hogy “vékonyzza” a vérét, ami azt jelenti, hogy csökkenti a vérlemezke-sejtek képződését és vérrögképződést, hasonlóan az E-vitamin hatásához. A vér elvékonyodása előnyös az atherosclerosis kockázatának csökkentésében és sok Szív- és érrendszeri megbetegedéseknél, de növeli a véralvadási időt, és nem ajánlott, ha vérzési rendellenességben vagy antikoaguláns gyógyszereken szenved, az “Emberi biokémia és betegség” című könyv szerint. Bár a kurkumin számos pozitív módon befolyásolja a vért, A magas vérnyomás súlyos állapot, amelyet az Ön általános orvosának felügyelnie kell.

A kurkumin

koleszterin

Gyulladás

Vérhiány